Regiomanager bij SkippyPepijn in Pijnacker (28 uur)

 

Jij bent de verbinder die mensen, afdelingen, locaties, bij elkaar brengt, stimuleert en laat samenwerken. De woorden ontwikkeling, groei en vertrouwen passen bij jou. Je bent een coachend leider met visie en in staat jouw leiderschap situationeel in te zetten. Kom jij bij SkippyPepijn bijdragen aan ‘de volgende stap?’

In het afgelopen jaar heeft een interim Manager Kinderopvang de nieuwe hoger managementlaag in onze organisatie gedegen kunnen vormgeven, positioneren en borgen. SkippyPepijn groeit en is nu klaar voor een nieuwe stap. Dat betekent dat wij plek hebben voor een 

 

Regiomanager

met Pedagogische expertise (MT positie)

voor 28 per week

 

De Regiomanager met Pedagogische expertise vormt een team met de Regiomanager met Procesmatige en organisatorische expertise. 

Waar houden de twee Regiomanagers zich mee bezig? 

Zij zullen het zorgvuldig voorbereidende en implementerende werk van de Manager Kinderopvang gaan overnemen en verder gaan vormgeven. Zij vormen een geolied team; zullen samenwerken, elkaar aanvullen en elkaar onderling vervangen bij afwezigheid. De ene Regiomanager heeft een pedagogische achtergrond en expertise als (hoger) Regiomanager in de kinderopvang. De andere Regiomanager heeft vooral een procesmatige en organisatorische achtergrond. Het is prima als je deze hebt opgedaan in een andere sector. Samen zorgen jullie ervoor dat de strategische koers van de organisatie zo goed mogelijk wordt geïmplementeerd en geborgd op de locaties. Dit in de processen en in samenwerkingen met medewerkers en met externe ontwikkelpartners zoals het onderwijs.

Samen zorgen jullie dat de medewerkers en managers bij SkippyPepijn kunnen zijn in hun kracht, dat talenten ruimte krijgen en dat medewerkers kunnen ontwikkelen. Samen zorgen jullie ervoor dat SkippyPepijn inspeelt op kansen, zichtbaar is in de wijken en een stevige plek invult op de maatschappelijke kaart. Jullie dragen beiden zorg voor periodieke management rapportages en maken beiden deel uit van het strategische/tactische MT.     
 

Wat ga je als Regiomanager met Pedagogische expertise in het bijzonder doen? 

SkippyPepijn is verdeeld in vier regio's. Jouw verantwoordelijk werkgebied is regio 1 en regio 2. Je zorgt dat de locaties, werksoorten en samenwerkingen met ontwikkelpartners dagelijks zo goed mogelijk functioneren in aansluiting op de missie, visie en organisatiestrategie. Daarnaast zorg je ervoor dat de pedagogische visie van SkippyPepijn periodiek wordt geëvalueerd, geïnnoveerd en leeft in het werk op de locaties. Je stuurt vier Vestigingsmanagers, drie Regio-ondersteuners, de afdeling Facilitair en de afdeling Inhoudelijk Beleid aan. Hier werken een Pedagoog, de Pedagogisch Coaches/ Beleidsmedewerkers en de Beleidsmedewerker BSO. Tot slot sluit je gevraagd aan bij de vergadering met de Centrale Ouder Raad (COR). Je geeft direct leiding aan 4 medewerkers en indirect aan ongeveer 125 medewerkers. 

Wat vragen we van jou? 

Voor deze positie kijken we uit naar een kandidaat die beschikt over: 

 • Een HBO- en/of Masteropleiding (Ortho)pedagogiek.
 • Ervaring als Pedagoog en affiniteit met de pedagogische visie van SkippyPepijn, gebaseerd op de visie van Emmi Pikler, Reggio Emilia en Gordon. 
 • Gedegen ervaring als midden- en hoger manager en een verbindende, situationele, coachende stijl van leiderschap.   
 • Analytische vaardigheden. 
 • Kwaliteitsgerichtheid en een onderzoekende en innoverende werkhouding.  
 • Communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk). De vaardigheid om hierin te schakelen van strategisch niveau naar operationeel niveau. 
 • Vaardigheid om medewerkers mee te nemen in veranderingen. 
 • Besluitvaardigheid waarbij je de diverse rollen en belangen zorgvuldig afweegt. 
 • Netwerk eigenschappen waarmee je in staat bent SkippyPepijn op de maatschappelijke kaart te zetten. Je hebt een relevant netwerk binnen je vakgebied en haalt hier expertise op.
 • Binnen het MT ben je een kritische gesprekspartner. 
 • Humor en relativering. 
 • Een maatschappelijk, duurzaam en inclusief hart.

Wat doet de Regiomanager met Procesmatige en organisatorische expertise? 

SkippyPepijn is verdeeld in vier regio's. Het werkgebied van de Regiomanager met Procesmatige en organisatorische expertise is regio 3 en 4. Zij stuurt vier Vestigingsmanagers, drie Regio-ondersteuners, de afdeling Kindplanning en de Roosterdienst aan. Zij geeft direct leiding aan vier medewerkers en indirect aan ongeveer 125 medewerkers.

Zij zet zich in het bijzonder in voor het creëren van een organisatie breed optimaal werkklimaat met aandacht voor zowel de belangen van de medewerkers, de ouders en kinderen als voor de organisatie. Zij zet zich in voor goed werkende processen en een effectieve organisatie inrichting in aansluiting op de missie, visie en strategie. In het bijzonder draagt zij zorg voor een optimaal lopend proces Kindplanning en Roosterdienst.  Zij sluit gevraagd aan bij de vergaderingen met de Ondernemingsraad (OR). 

De organisatie 

SkippyPepijn is een kwalitatief hoogwaardige en maatschappelijk kinderopvangorganisatie in de regio Pijnacker e.o. waar 270 betrokken medewerkers en ongeveer 70 vrijwilligers dagelijks met passie klaarstaan voor de kinderen. Wij geloven dat het verbinden van kinderopvang met het onderwijs kinderen verder helpt, daar gaat onze volle aandacht naar uit. Net als naar de zorg voor onze medewerkers. Wij helpen hen graag ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Vanuit onze koers, de kernwaarden en de externe ontwikkelingen zijn wij constant bezig om te kunnen bereiken waar wij voor staan: Een organisatie zijn waar kinderen genieten, ouders voor omrijden en medewerkers voor in de rij staan. 
SkippyPepijn is een organisatie in beweging. Bij SkippyPepijn zijn wij er trots op dat wij generatie op generatie de kinderopvang mogen verzorgen voor kinderen van 0-12 jaar in Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw. Wij werken wijkgericht vanuit 25 locaties, zes locaties kinderdagverblijf, tien locaties buitenschoolse opvang, zes peuteropvang locaties en TSO locaties. Wij zijn maatschappelijk betrokken en werken samen met drie schoolbesturen aan de ontwikkeling van veertien Kindcentra, onder andere binnen (te realiseren) nieuwbouw. We kiezen bewust voor standalone locaties naast KC's.

Wat bieden wij jou? 

Een veelzijdige functie in een dynamische omgeving. Een gezonde en stabiele, middelgrote organisatie waarin je, vanuit jouw MT positie, mee kunt bouwen aan de groei van de organisatie en het verder vormgeven van de positie van Regiomanager samen met een directe collega. De kinderopvangbranche en SkippyPepijn zijn steeds in beweging. Wij geven ruimte voor jouw ideeën en jouw eigen ontwikkeling. De salariëring is volgens de CAO Kinderopvang, schaal 12. De intentie is om na een tijdelijke periode een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met elkaar aan te gaan.  

Solliciteren

De werving en voorselectie van deze vacature zijn uitbesteed aan onze externe recruiter in dit proces, Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang. Stuur jouw motivatiebrief met CV zo spoedig mogelijk ter attentie van Darlyne Bricen, HR consultant van Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang (o.v.v. SPPRM29) via het e-mailadres: sollicitatie@vanheklelieveld.nl

Jouw sollicitatie wordt bij binnenkomst direct in behandeling genomen en voorselectiegesprekken (video- of persoonlijke gesprekken) vinden doorlopend plaats. 

Een assessment met een DISC profiel maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Wil je graag eerst meer weten over de vacature of de organisatie, stuur dan een e-mail aan Darlyne Bricen: bricen@vanheklelieveld.nl. Zij zal op een passend moment telefonisch contact met jou opnemen.  

 

Wij werven zelf voor deze vacature en daarom verwachten wij geen acquisitie.