Tijdelijke/interim posities

 

Op dit moment hebben wij een tijdelijke positie beschikbaar bij een van onze opdrachtgevers. 

 

Forte laat je groeien... Kom jij Forte verder helpen groeien?

 

Interim Regiomanager bij Forte Kinderopvang (MT positie, 24-28 uur per week, 3-5 maanden, ingaande medio februari 2022)

 

 

Groeien doe je niet alleen, daar heb je anderen voor nodig. Want samen weet en kun je meer. Wij werken elke dag samen met kinderen, ouders, onderwijs en andere organisaties aan een basis voor het leven. Samen laten we kinderen volledig tot bloei komen. En als we dat bereiken, groeien we allemaal.

 

Forte Kinderopvang verzorgt sinds 1969 kinderopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang op ruim 60 locaties in onder andere Alkmaar, Bergen, de Beemster, Castricum, Heerhugowaard en Heiloo. We zetten ons in om alle kinderen de beste basis voor de toekomst te geven én te zorgen dat zij de nieuwsgierigheid die zij hebben, hun leven lang blijven ontwikkelen en benutten. Voor zichzelf en de mensen om hen heen. Deze maatschappelijke opdracht nemen wij graag ter harte. Leren en Groen zijn voor ons daarbij de basis. Door continu te blijven innoveren binnen onze dienstverlening onderscheiden wij ons. Daarbij blijven wij samen het beste uit onszelf halen. Forte is dé partner voor ouders, professionals en organisaties als het gaat om (talent)ontwikkeling en informeel leren. Forte heeft 350 deskundige en betrokken medewerkers in dienst. Wij zorgen goed voor elkaar, voor onze ontwikkeling en balans. 

In verband met wisseling in het strategisch MT heeft Forte heeft plaats voor een ervaren en verbindende Interim Regiomanager.  Voor Forte Kinderopvang zoeken wij ook een vaste Regiomanager (kijk hier). De interim Regiomanager zal per direct tot het moment dat de nieuwe vaste Regiomanager zal gaan beginnen, Forte verder helpen.   

De interim Regiomanager vormt samen met een tweede (vaste) ervaren Regiomanager een hecht samenwerkend team. Zij sturen samen het gehele primaire proces aan en enkele ondersteunende processen. Samen met de Manager Financien en Salarisadministratie en de Directeur-Bestuurder vormen zij het strategisch/tactisch MT. 

Wat ga je doen?  

Wij groeien graag verder met behulp van jou in deze tijdelijke hoger management functie. Vanuit onze missie, nieuwe visie en meerjarenstrategie voeg je jouw ideeën en adviezen toe in de vertaling naar tactisch beleid en verrassende diensten en innovaties. Dit doe je in lijn met de innoverende diensten die Forte inmiddels heeft ontwikkeld. 
Je zorgt dat de nieuwe meerjarenstrategie wordt uitgewerkt, geïmplementeerd en geborgd op de locaties, in de leiderschapsvisie, in samenwerkingen en in alle werkprocessen. En dat de externe omstandigheden en interne en externe ontwikkelingen vertaald worden naar de verschillende pijlers van het strategisch meerjarenplan van Forte.  
Je geeft coachend leiding, inspireert en faciliteert de zes ervaren clustermanagers en indirect circa 160 medewerkers in jouw regio. Samen met jou groeien de clustermanagers en medewerkers door het beste uit zichzelf te halen. Je zorgt voor een fijne werkplek, geeft ruimte aan talenten en je biedt optimale ontwikkelkansen.

Als sterke netwerker en verbinder onderhoud je de relatie met de lokale partners en de relaties in het (lokale) politieke speelveld in het aanbod van 0-12 jaar en zorg je voor zichtbaarheid en sterke samenwerkingen. In overleg zal je leiding gaan geven aan een of meer ondersteunende werkprocessen. Deze zijn onder de MT leden verdeeld.  

Jouw plek in de organisatie

Je rapporteert aan de nieuwe directeur-bestuurder en maakt onderdeel uit van het organisatiebrede MT. Je vormt een hecht en sterk, samenwerkend team met een tweede regiomanager. 

Jij en Forte 

Wat breng je mee om Forte te laten groeien? 

  • Aantoonbare maatschappelijke betrokkenheid en maatschappelijk ondernemerschap.  
  • Ervaring als interim manager in hoger management of directie posities waarin je deel uitmaakte van een strategisch MT. 
  • Een afgeronde relevante opleiding op minimaal HBO Bachelor niveau. Een (aanvullende) bedrijfskundige- en/of leiderschap opleiding is een pre. 
  • Helicopterview, externe oriëntatie en een sterke visie. 
  • Warme zakelijkheid.  
  • Een visie op leiderschap. Een leiderschapsstijl en –vaardigheden ter ondersteuning van onze organisatievisie ‘samen het beste uit jezelf halen’. Inspirerende en coachende vaardigheden.  
  • Ervaring in de kinderopvangbranche en kennis van de eigenheden is een sterke pre maar geen vereiste. 
  • Creativiteit, lef, een open blik, eigentijds, vernieuwend, nieuwsgierig, flexibiliteit en ‘out-of-the-box’ / innovatief vermogen. 
  • Sterke sociale- en communicatieve vaardigheden. Verbindend. Een netwerker ‘pur sang’. 
  • Sterk in projectmatig werken en projectmanagement. 

Forte en jij

Bij Forte krijg je de kans om als interim hoger manager bij te dragen aan de uitrol van het strategische meerjarenbeleid en aan het werken aan het onderscheidende aanbod kinderopvang door innoverende dienstenontwikkeling. Je krijgt de kans om mee te denken en werken aan organisatievraagstukken die de transitie in het MT met zich meebrengt.   
Je werkdagen zullen in ieder geval zijn op donderdag en vrijdag.

Zullen we kennis maken? 

Indien je belangstelling hebt dan horen wij graag z.s.m. van jou. Sollicitaties voor deze positie zullen direct in behandeling worden genomen. Jouw sollicitatie (motivatiebrief en CV) kun je o.v.v. ‘FOIRM10’ sturen naar Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang, via het e-mailadres: sollicitatie@vanheklelieveld.nl. Sollicitaties worden direct bij binnenkomst in behandeling genomen. 

Wil je eerst nog wat meer weten? Daarvoor kun je contact opnemen met Margit via het e-mailadres: delange@vanheklelieveld.nl. Zij neemt dan op een passend moment contact met je op.   

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst