Ervaren Clustermanager bij Hero Kindercentra in Haarlem (28-32 uur)

 

Bij Hero Kindercentra hebben we de missie om samen met de kinderen het avontuur aan te gaan op weg naar de beste versie van zichzelf. Dat doen we vanuit de kernwaarden Avontuur, Plezier, Leren en Aandacht. Deze kernwaarden zijn onze kompas in ons dagelijks werk. Hero Kindercentra in Haarlem is een grote kinderopvangorganisatie met bijna 700 betrokken en vakkundige medewerkers. Voor het begeleiden van deze deskundige teams in hun kracht en het helpen realiseren van onze missie, hebben wij plek voor een enthousiaste en ervaren


Clustermanager

voor 28 – 32 uur per week
Werkdagen: in ieder geval op vrijdag

 

Wat ga je doen? 

Als Clustermanager maak je deel uit van een team van ongeveer 18 Clustermanagers met wie je samenwerkt. Deze zijn verdeeld over twee regio’s. Je rapporteert aan een Regiomanager. Verder werk je samen met een Cluster assistent voor de roostering en andere administratieve ondersteuning en met een deskundig team van professionals op het servicekantoor die je zullen faciliteren. 
In jouw functie zorg je voor de hiërarchische begeleiding en aansturing van de teams KDV en team BSO in jouw cluster (gemiddeld ongeveer 30-35 medewerkers). De focus van jouw functie ligt op verbinden, op het zijn van de teams in hun kracht en op ontwikkeling van de medewerkers en de teams. Klantenbinding, ouderbetrokkenheid, kwaliteit op de werkvloer en bedrijfsmatig resultaat zijn voor jou belangrijke thema’s. Jouw coachende en situationele stijl van leiderschap is gericht op eigenaarschap, betrokkenheid, initiatief en verbinding. Je zorgt voor het binden en boeien van medewerkers, strategische personeelsplanning en een beste samenstelling van de teams. Je bent de motor in je cluster als het gaat om werkplezier, sfeer en veiligheid binnen de teams. 

Bij Hero Kindercentra ben je in feite ‘eigen ondernemer’ van jouw cluster. Dat betekent dat je oog hebt voor de uitstraling van jouw locaties en zorgt voor het op orde zijn van alle werkprocessen: pedagogiek, kwaliteit, innovatie, HRM, onderwijs, marketing, kindplanning  en financiën. Je zorgt voor het bewaken van de budgetten en voor de verbinding en samenwerking met ontwikkelpartners in de wijken, rondom de ontwikkeling van de kinderen en eventuele zorgvragen. Voor ouders ben je zichtbaar en benaderbaar. Je zorgt voor ouderbetrokkenheid en je onderhoudt de relatie. 

Bij Hero zijn een clustermanager overleg, beleidsvoorbereidend overleg en -werkgroep en het regio overleg waar je periodiek actief aan deelneemt. 

Wat neem je mee naar Hero Kindercentra? 

 • Een diploma van een relevante afgeronde HBO/academische opleiding.
 • Situationeel leiderschap en coachende vaardigheden.
 • Pedagogische kennis vinden we een pre. 
 • Resultaatgerichtheid en financieel inzicht.
 • Klant- en kwaliteitsgerichtheid.
 • Maatschappelijk ondernemerschap. 
 • Een verbindende persoonlijkheid.
 • Analytisch vermogen.
 • Inlevend en sensitief vermogen.
 • Leergierigheid en nieuwsgierigheid en reflectief vermogen.
 • Een stevige en stabiele persoonlijkheid.

Wat bieden wij jou? 

 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO kinderopvang, schaal 10 (€ 3.670,- tot € 4.991,- bruto) met uitloop naar schaal 11 (€ 4.040,- tot € 5.596,- bruto) o.b.v. een 36-urige werkweek, de bedragen zijn voor 2024.
 • Een secundaire arbeidsvoorwaardenpakket, zoals: korting op verzekeringen, een fietsplan, tegemoetkoming reiskosten en opleidingsmogelijkheden. 
 • Een uitdagende functie in een dynamisch werkveld bij de grootste kinderopvangorganisatie van Haarlem. 

Wie is Hero Kindercentra? 

Met zo’n 82 opvanglocaties en bijna 700 medewerkers bieden we ieder kind in Haarlem en Spaarndam passende opvang in de buurt. Vanuit een lange historie, een groot lokaal netwerk en gedegen pedagogische kennis kan er snel ingespeeld worden op ontwikkelingen in de samenleving. We zijn bewust een stichting zonder winstoogmerk met een maatschappelijk doel. Het bieden van kinderopvang met hoogwaardige pedagogische kwaliteit staat voorop en ieder kind staat daarbij centraal.

Meer informatie?

Bel, app of stuur een e-mail bericht aan Margit de Lange, extern recruiter van Hero Kindercentra, via 06-174 331 33 of sollicitatie@vanheklelieveld.nl.

Solliciteren? 

Stuur jouw motivatiebrief met CV zo spoedig mogelijk ter attentie van Margit de Lange, Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang, via het e-mailadres: sollicitatie@vanheklelieveld.nl. Sollicitaties worden bij binnenkomst direct in behandeling genomen. 


Wij werven zelf voor deze vacature en verwachten daarom geen acquisitie