Bevlogen HR Adviseur bij SkippyPepijn in Pijnacker (24 uur)

 

Werk je vanuit vertrouwen? Is binden en boeien van medewerkers een HR speerpunt waar je sterk in bent? Word je enthousiast van werken met mensen maar ook van bedrijfskundige HR vraagstukken en het optimaliseren van processen? Ben je inlevend en begeleid je mensen situationeel? Draag je graag bij aan de ontwikkelingen op de afdeling HR? En zo aan een professioneel HR beleid èn aan het welzijn van alle medewerkers van SkippyPepijn?

De afgelopen periode heeft een interim HR Adviseur SkippyPepijn verder geholpen met het optimaliseren van de processen verzuim, recruitment en de processen daaromheen. Daarmee is SkippyPepijn klaar voor een volgende stap. Wij hebben plek voor een bevlogen: 

HR Adviseur

24 uur per week, 3 of 4 dagen, per 1 april 2024

Wat ga je doen?

Als HR Adviseur zal je je op operationeel en/of tactisch niveau bezighouden met de volgende HR thema’s: 

Verzuim/inzetbaarheid
Je hebt een sturende rol in het beperken van verzuim. Met jouw kennis en kunde zorg je voor de coördinatie, voor advies en de ontwikkeling en begeleiding van de leidinggevenden in de uitvoering van het verzuimbeleid en hun casemanager rol en je bent contact persoon voor de bedrijfsarts.
Werving & Selectie
Hierin heb je een coördinerende, stimulerende, signalerende en bewakende rol. Je zorgt voor een slagvaardig doorloop van het proces Werving & Selectie en juiste afwikkelingen. 
Boeien en binden
Je adviseert de organisatie en de leidinggevenden als het gaat om het boeien en binden van medewerkers.  
HR advies
Je adviseert gevraagd en ongevraagd de leidinggevenden over individuele personeelscases in samenwerking met de senior HR (beleids)Adviseur.
HR kennis
Je bent vraagbaak voor je collega’s en adviseert leidinggevenden en medewerkers als het gaat om de CAO, wet- en regelgeving en personeelsbeleid. Dit doe je in samenwerking met de senior HR (beleids)Adviseur. 
HR beleid
Je hebt een ondersteunende rol in opstellen, periodiek evalueren en bijstellen hiervan.

Plaats in de organisatie

De HR Adviseur maakt deel uit van de afdeling HR. Er wordt samengewerkt met: 

 • Een senior HR (beleids)Adviseur.  
 • Drie medewerkers van de Personeels-en Salarisadministratie (PSA) voor de administratieve werkzaamheden behorende bij de genoemde werkgebieden. 
 • Een medewerker voor de verzuimadministratie (onderdeel van PSA).
 • Een medewerker voor Opleidingen & Ontwikkeling.
 • De cursus administratie.
 • De afdeling communicatie.

Wat bieden wij jou? 

 • SkippyPepijn hecht veel waarde aan de zorg voor medewerkers en daarmee de zorg voor een professioneel HR proces. Daar kun jij aan bijdragen. 
 • Het kunnen bijdragen aan een steeds betere organisatie van SkippyPepijn in lijn met externe ontwikkelingen. En daarmee aan het nog beter en met plezier kunnen werken van alle medewerkers in de organisatie. 
 • De intentie om na een tijdelijke periode een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met elkaar aan te gaan.
 • Salaris volgens de CAO Kinderopvang. 
 • Het kunnen samenwerken in een enthousiast, warm en mensgericht team, met korte lijnen en open communicatie. 

Wat breng je mee?

Je hebt minimaal een relevant HBO diploma. Kennis van de kinderopvang is een pre maar geen vereiste. Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als HR Adviseur op een afdeling HR, bij voorkeur in een organisatie in het sociale domein. Je hebt goede kennis van arbeidsrecht, een helicopterview en analyserend vermogen. Je hebt een sterke visie op verzuim en je bent communicatief vaardig.

Je bent een verbindend en doortastend persoon die makkelijk schakelt tussen verschillende afdelingen en uitdrukkingsvaardig is. Door je open, stabiele en integere houding lukt het je om mensen mee te krijgen in je plannen en adviezen en neem je weerstand weg. Je bent daadkrachtig, pakt verantwoordelijkheid, bent sociaal vaardig en vindt net als wij humor in je werk heel belangrijk! 

Je bent 24 uur per week beschikbaar en in ieder geval op donderdag en vrijdag. De uren kunnen worden verdeeld over 3 tot 4 dagen. 

De organisatie

SkippyPepijn is een kwalitatief hoogwaardige en maatschappelijk kinderopvangorganisatie in de regio Pijnacker e.o. waar 270 betrokken medewerkers en ongeveer 70 vrijwilligers dagelijks met passie klaarstaan voor de kinderen. Wij geloven dat het verbinden van kinderopvang met het onderwijs kinderen verder helpt, daar gaat onze volle aandacht naar uit. Net als naar de zorg voor onze medewerkers. Wij helpen hen graag ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Vanuit onze koers, de kernwaarden en de externe ontwikkelingen zijn wij constant bezig om te kunnen bereiken waar wij voor staan: Een organisatie zijn waar kinderen genieten, ouders voor omrijden en medewerkers voor in de rij staan. 

SkippyPepijn is een organisatie in beweging. Wij zijn er trots op dat wij generatie op generatie de kinderopvang mogen verzorgen voor kinderen van 0-12 jaar in Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw. 
Wij werken wijkgericht vanuit 25 locaties, zes locaties kinderdagverblijf, tien locaties buitenschoolse opvang, zes peuteropvang locaties en TSO locaties. 
Wij zijn maatschappelijk betrokken en werken samen met drie schoolbesturen aan de ontwikkeling van veertien Kindcentra, onder andere binnen (te realiseren) nieuwbouw. We kiezen bewust voor standalone locaties naast KC's.

Belangstelling?   

Herken je jezelf in bovenstaande en heb je nu al zin om bij ons te starten? Stuur jouw motivatiebrief met CV zo spoedig mogelijk naar Darlyne Bricen, onze extern recruiter en senior HR adviseur van Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang via het e-mailadres: sollicitatie@vanheklelieveld.nl. Jouw sollicitatie wordt bij binnenkomst direct in behandeling genomen en voorselectiegesprekken worden doorlopend ingepland. 

Wil je graag eerst meer weten over de vacature of de organisatie? Stuur dan een e-mail met jouw vragen aan Darlyne Bricen via het e-mail adres sollicitatie@vanheklelieveld.nl of stuur een Whatsapp bericht: 06 - 22 85 55 76. Zij belt jou dan op een passend moment terug.    

Wij maken graag met je kennis en kijken daarom uit naar je reactie. 
Onze website: https://www.skippypepijn.nl/

 

Wij werven zelf voor deze vacature en daarom verwachten wij geen acquisitie