Allround HR Adviseur bij Hestia Kinderopvang in Amsterdam (24 uur)

 

Hestia is een warm familiebedrijf en op al onze kinderopvanglocaties en ons kantoor is een persoonlijke en huiselijke sfeer voelbaar. We werken hard aan het bieden van de beste start voor kinderen. Wij vinden het belangrijk dat je je talenten kunt inzetten en jij jezelf kan zijn en binnen Hestia verder kan ontwikkelen. Het wordt gewaardeerd als je initiatiefrijk mee wilt bouwen aan onze groei. Bij Hestia werken ongeveer 70 enthousiaste en deskundige professionals, verdeeld over onze zes kinderopvanglocaties in Amsterdam, Amstelveen en Driemond en ons servicekantoor in Amsterdam-Noord.  We zijn als enige kleine kinderopvangorganisatie van Nederland B-corp gecertificeerd. 

Onze HR-adviseur zal na twaalf jaar bij ons gaan vertrekken en daarom hebben wij plaats voor een

HR-adviseur

(24 uur, flexibel in te delen)

Jouw functie

Als HR-adviseur bij Hestia is geen dag voor jou hetzelfde. Je bent binnen de organisatie een onmisbare persoonlijke schakel voor onze medewerkers, de teams en managers, in lijn met de visie van Hestia. Zodat zij goed geïnformeerd, comfortabel en veilig zijn om hun werk bij Hestia te kunnen doen. 

Dat betekent een veelzijdige baan waarin je overlegt met managers, hen adviseert en informatie geeft aan medewerkers. Je denkt daarbij steeds of onze visie wel voldoende terugkomt in ons HR-beleid. Denk bijvoorbeeld aan de vraag of we de talenten van onze medewerkers wel voldoende benutten en of de waardering nog marktconform is. Maar ook hoe we als werkgever een bijdrage kunnen leveren aan het hebben van een goede werk-privé balans en wat we kunnen doen om onze medewerkers zo goed mogelijk kunnen informeren en faciliteren. 

Jouw ideeën vormen de basis voor nieuwe regelingen en aanpassingen op het bestaande HR-beleid. Een belangrijk speerpunt voor de komende periode is hoe we preventief het ziekteverzuim kunnen verminderen en als werkgever een bijdrage kunnen leveren aan een gezonde werk-privé balans. Verdiepende kwesties die, naast de wat meer standaard HR-taken zoals het maken van overeenkomsten, (langdurige) verzuimbegeleiding en het beantwoorden van medewerkersvragen, aandacht verdienen.

Dit alles lukt niet zonder een betrouwbare HR- en salarisadministratie, een plek waar jij als verantwoordelijke en uitvoerende de scepter zwaait. De organisatie werkt steeds meer online en digitaal. Bij onze certificering als B-corp organisatie past een bijna papierloze werkwijze. Sinds afgelopen jaar werken wij intensiever met het personeelssysteem Cobra en zijn we in 2023 gestart met de tijdregistratie in Strobbo. Voor de verwerking van de salarisadministratie werk je nauw samen met de financiële administratie. Binnen Hestia werkt ook een recruiter, samen vormen jullie de HR-afdeling en vervangen elkaar (op onderdelen) bij afwezigheid.

Jouw visie over de verdere inrichting van een efficiënt en effectief HR proces in aansluiting op de visie van integraal management en zelforganisatie binnen Hestia vinden we belangrijk. Jouw leidinggevende is de Manager Bedrijfsvoering en Servicebureau.

Wat neem je mee? 

Bij Hestia mag je zijn wie je bent, we vieren diversiteit. We werken hard en met passie maar er is ook 
ruimte om veel te lachen. We vinden het belangrijk dat je je talenten kunt inzetten en waarderen het 
als je initiatiefrijk bent. 

Je werkt en denkt mee op HBO-niveau en hebt relevante werkervaring en vernieuwende ideeën over de toekomst van werken. We willen bij Hestia ons als werkgever blijven ontwikkelen en we nodigen je uit daar vrij over mee te denken en gevraagd en ongevraagd voorstellen te doen hierin te verbeteren. Wij denken dat kennis van arbeidsrecht en -regelingen en ervaring als allround HR-adviseur waarbij je ook te maken had met HR- en salarisadministratie een goede basis is om deze functie te vervullen.

Een goede beheersing van zowel Nederlands als Engels is essentieel, gezien de diversiteit van ons team op de locaties en het internationale karakter van onze organisatie. Je kunt je zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken. Op het servicekantoor is de voertaal Nederlands (op dit moment).

Je vindt het leuk om te schakelen van beleid en advies naar HR-administratie en hebt gevoel voor inrichting van processen. Verder ben je een warme, sociale en empathische collega met oog voor zowel mensen als de organisatiebelangen en kun je je zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken, bijvoorbeeld bij het opstellen van beleidsregelingen.

Je bent nauwkeurig, punctueel en gedreven. Je vindt het leuk om contacten te onderhouden en kunt goed schakelen tussen veel verschillende werkzaamheden en daarin nauwgezet overzicht houden. Je leeft voor de details en levert de allerbeste kwaliteit informatie aan onze medewerkers. Je vindt het leuk om je kennis te blijven ontwikkelen en anderen te motiveren het beste uit henzelf te halen. Verder ben je een meedenker, een initiator en leuke collega. Dat laatste spreekt natuurlijk voor zich! 

Ervaring met Cobra, Strobbo, PDL is een pre. Net als ervaring binnen de kinderopvang. 

Onze aanbieding maken we op maat

De functie is ingedeeld in schaal 9 van de CAO Kinderopvang. De trede is afhankelijk van de kennis, vaardigheden en ervaring die je meebrengt. Van ons krijg je 25 vakantiedagen en een fijne eindejaarsuitkering, een gunstige pensioenregeling en kun je deelnemen aan een fitnessprogramma. De werkzaamheden voer je vooral uit op locatie, werken vanuit huis is in overleg soms ook mogelijk.  

Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden en streven naar een langdurige samenwerking met zicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.  

Ons kantoor is met het OV goed te bereiken, vanaf Amsterdam Centraal vaar je met  het pontje naar Amsterdam Noord. Kom je met de auto? Dan kun je gratis parkeren op eigen parkeerterrein. Neem een kijkje op de website of onze sociale mediakanalen voor een indruk van onze organisatie en locaties. Voor de CAO Kinderopvang: www.kinderopvang-werkt.nl/werknemers 

Is dit de baan voor jou? Stuur ons een bericht!

Schrijf of maak een korte motivatietekst of introductievideo en stuur deze met een actueel CV naar jobs@hestiakinderopvang.nl o.v.v. ‘HR-adviseur’. Sollicitaties worden bij binnenkomst direct in behandeling genomen en we nodigen je snel uit voor een eerste gesprek. 

Heb je vragen? Neem dan per e-mail contact op met Manager Bedrijfsvoering en Servicebureau Richard van Dam Woelders: richard@hestiakinderopvang.nl. Hij belt jou dan zo snel mogelijk terug.

Het is goed om te weten dat je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) moet kunnen overleggen. Met je VOG registreer je je in het Personenregister Kinderopvang.

 

 


Wij werven zelf voor deze vacature, acquisitie is niet nodig.