Interim Clustermanager bij grote kinderopvangorganisatie in Haarlem (24-32 uur)


Bij onze opdrachtgever hebben we de missie om samen met de kinderen het avontuur aan te gaan op weg naar de beste versie van zichzelf. Dat doen we vanuit de kernwaarden Avontuur, Plezier, Leren en Aandacht. Deze kernwaarden zijn onze kompas in ons dagelijks werk. 

Onze opdrachtgever in Haarlem is een grote kinderopvangorganisatie met bijna 700 betrokken en vakkundige medewerkers. Totdat een vaste nieuwe Clustermanager is gevonden, hebben wij per direct plek voor een enthousiaste en ervaren

Interim Clustermanager

voor 28 – 32 uur per week, in ieder geval op vrijdag 

Wat ga je doen?

Als Interim Clustermanager maak je deel uit van een team van ongeveer 18 Clustermanagers met wie je samenwerkt. Deze zijn verdeeld over twee regio’s. Je rapporteert aan een Regiomanager. Verder werk je samen met een Cluster assistent voor de roostering en andere administratieve ondersteuning en met een deskundig team van professionals op het servicekantoor die je zullen faciliteren. 

In jouw functie zorg je voor de hiërarchische begeleiding en aansturing van de teams KDV en team BSO in jouw cluster (gemiddeld ongeveer 30-35 medewerkers). De focus van jouw functie ligt op verbinden, op het zijn van de teams in hun kracht en op ontwikkeling van de medewerkers en de teams. Klantenbinding, ouderbetrokkenheid, kwaliteit op de werkvloer en bedrijfsmatig resultaat zijn voor jou belangrijke thema’s. Jouw coachende en situationele stijl van leiderschap is gericht op eigenaarschap, betrokkenheid, initiatief en verbinding. Je zorgt voor het binden en boeien van medewerkers, strategische personeelsplanning en een beste samenstelling van de teams. Je bent de motor in je cluster als het gaat om werkplezier, sfeer en veiligheid binnen de teams. 

Bij onze opdrachtgever ben je in feite ‘eigen ondernemer’ van jouw cluster. Dat betekent dat je oog hebt voor de uitstraling van jouw locaties en zorgt voor het op orde zijn van alle werkprocessen: pedagogiek, kwaliteit, innovatie, HRM, onderwijs, marketing, kindplanning  en financiën. Je zorgt voor het bewaken van de budgetten en voor de verbinding en samenwerking met ontwikkelpartners in de wijken, rondom de ontwikkeling van de kinderen en eventuele zorgvragen. Voor ouders ben je zichtbaar en benaderbaar. Je zorgt voor ouderbetrokkenheid en je onderhoudt de relatie. 

Bij onze opdrachtgever zijn een clustermanager overleg, beleidsvoorbereidend overleg en -werkgroep en het regio overleg waar je periodiek actief aan deelneemt. 

Wat neem je mee? 

 • Een diploma van een relevante afgeronde HBO/academische opleiding.
 • Situationeel leiderschap en aantoonbare coachende vaardigheden.
 • Ervaring als interim manager is een pre maar geen vereiste. 
 • Resultaatgerichtheid en financieel inzicht.
 • Klant- en kwaliteitsgerichtheid.
 • Maatschappelijk ondernemerschap. 
 • Een verbindende persoonlijkheid.
 • Inlevend en sensitief vermogen.
 • Een stevige en stabiele persoonlijkheid.
 • Je bent per direct beschikbaar. 

Wat bieden wij jou? 

 • Een freelance overeenkomst maar een arbeidsovereenkomst is ook bespreekbaar. 
 • Een uitdagende interim opdracht in een dynamisch werkveld bij de grootste kinderopvangorganisatie van Haarlem. 

Wie is onze opdrachtgever? 

Met zo’n 82 opvanglocaties en bijna 700 medewerkers bieden we ieder kind in Haarlem en Spaarndam passende opvang in de buurt. Vanuit een lange historie, een groot lokaal netwerk en gedegen pedagogische kennis kan er snel ingespeeld worden op ontwikkelingen in de samenleving. We zijn bewust een stichting zonder winstoogmerk met een maatschappelijk doel. Het bieden van kinderopvang met hoogwaardige pedagogische kwaliteit staat voorop en ieder kind staat daarbij centraal.

Meer informatie?

Bel, app of stuur een e-mail bericht aan Margit de Lange, extern Recruiter en senior HR consultant via 06-174 331 33 of sollicitatie@vanheklelieveld.nl.

Solliciteren? 

Stuur jouw motivatiebrief met CV zo spoedig mogelijk ter attentie van Margit de Lange, Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang, via het emailadres: sollicitatie@vanheklelieveld.nl. Sollicitaties worden bij binnenkomst direct in behandeling genomen. 

 

Wij werven zelf voor deze vacature en verwachten daarom geen acquisitie