Unitmanager bij Dak kindercentra in Voorburg & Den Haag (32-36 uur)

Dinsdagochtend 08.30 uur. Je start met een rondleiding op de locatie met ouders. Je vertelt met enthousiasme over de visie van Dak. De ouders zijn enthousiast en de plaatsing komt diezelfde dag rond. Yes! Na de afspraak breng je meteen een bezoek aan de locaties binnen jouw units. Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen en tegelijkertijd heb je even contact met je medewerkers. Je vindt in contact staan met ouders, kinderen en medewerkers belangrijk. Terug op de hoofdlocatie van je unit, onderdeel van een IKC (integraal kindcentrum),  spreekt een van de pedagogisch medewerkers je aan. Zij is druk bezig met een activiteitenplanning, maar wil graag nog wat tips over de indeling. Even sparren met haar en vervolgens snel naar het hoofdkantoor van Dak kindercentra voor de maandelijkse regiovergadering. Deze maand staat onder andere het vinden en binden van klanten op de agenda. Een lekkere veelzijdige dag weer! Je gaat met een glimlach op je gezicht naar huis.


Werken bij Dak kindercentra betekent werken in een dynamische omgeving met een markt die constant in beweging is. Voor onze units in Voorburg en Den Haag - Duinoord zijn we per 1 januari 2019 op zoek naar een 

Unitmanager

32-36 uur

Profiel van de functie

Als manager van een unit met in totaal ongeveer 35 medewerkers  ben je verantwoordelijk voor het pedagogisch klimaat, de omzet, het financieel resultaat, de klanttevredenheid en de kind- en personeelsplanning. Je stuurt op het uitdragen van de visie en de realisatie van de strategie. Op locatie zijn de visie en strategie vertaald naar de dagelijkse praktijk. De zes interactievaardigheden vormen daarin het uitgangspunt. Je zorgt ervoor dat ouders weten dat hun kind bij ons in goede handen is en een onvergetelijke tijd beleeft. Als één van jouw locaties deel uitmaakt van een integraal kindcentrum (IKC), maak je deel uit van de leiding samen met de schooldirecteur en de verantwoordelijke vanuit  één of meerdere andere betrokken partijen. Jij bent het gezicht en de vertegenwoordiger van Dak kindercentra. In de wijk ben je de ambassadeur van Dak kindercentra. Als ondernemende deskundige partner zie je kansen en zoek je proactief de verbinding met samenwerkingspartners  zoals de gemeente, scholen, zorg- en welzijnsinstanties en buurtverenigingen. Binnen de planning- en control cyclus rapporteer je periodiek aan de regiomanager over je behaalde omzet, de algemene bedrijfsvoering, je kwalitatieve en efficiënte personele inzet en andere strategische kernresultaten. Samen met de andere unitmanagers uit je regio vorm je een team, waarmee je ervaringen deelt en kennis uitwisselt.

Functie-eisen

  • Je bent een manager met een proactieve houding,  sterk in het contact met medewerkers, ouders en kinderen.
  • Je hebt een coachende stijl van leidinggeven waarmee je medewerkers en collega’s stimuleert en enthousiasmeert.
  • Je bent goed in staat (cijfermatige) gegevens te analyseren en verbanden te leggen en hebt ervaring  met begroten, prognoses doen en jaarplannen opstellen.
  • Je signaleert knelpunten, onderneemt actie en zorgt voor adequate informatievoorziening en oplossingen.
  • Klantgerichtheid,  samenwerken en flexibel handelen, zijn competenties die jij met gemak weet uit te dragen.
  • Je hebt hbo werk- en denkniveau en je hebt je in eerdere functies bewezen als manager. Ervaring in de kinderopvang en/of onderwijs is een voorwaarde om succesvol te zijn in de functie.
  • Tot slot ben je nieuwsgierig en reflectief, wil je jezelf blijven ontwikkelen en lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van Dak kindercentra.

Wij bieden

Bij Dak kindercentra kun je rekenen op een professionele en ambitieuze werkomgeving met ruimte voor creativiteit en vernieuwing. De transparante en platte organisatiestructuur zorgen voor een informele samenwerking op alle niveaus.

Beschrijving organisatie

DAK kindercentra staat voor meer dan 100 jaar kwaliteit. Sinds de oprichting in 1912 heeft zij generaties kinderen onder haar hoede gehad en is zij uitgegroeid tot een robuuste organisatie met 60 kindercentra in Den Haag, Voorburg en Rijswijk. Door deze ervaring heeft DAK veel kennis opgebouwd in het werken met kinderen. Zij gelooft in de waarde van kinderopvang en weet wat kinderen nodig hebben.  
Bij DAK werken circa 550 medewerkers aan de kwalitatief hoogwaardige dagelijkse opvang en ontwikkeling van kinderen van 0 tot en met 12 jaar. De volgende werksoorten worden aangeboden: kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, schooltijdenopvang, buitenschoolse opvang, vakantie opvang en diverse vormen van flexibele opvang, zoals weekendopvang en 17 uursopvang. DAK kindercentra is een stichting zonder winstoogmerk. Zij is een degelijke en gezonde maatschappelijke organisatie met een jarenlange traditie. Werken bij DAK kindercentra betekent werken in een dynamische omgeving in een markt in beweging. 
 

Interesse?

We nodigen je van harte uit om te reageren als je voldoet aan bovenstaand profiel. Stuur je brief en CV naar lbreimer@dakkindercentra.nl   Als je eerst meer wilt weten over Dak kindercentra of de functie, kun je contact opnemen met Miriam de Jong (Regiomanager) via 06 509 595 18 of via email mjong@dakkindercentra.nl.

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs