Stafmanager Marketing, Communicatie & Klantadvies bij kindercentra in Den Haag (32-36 uur)

Dak kindercentra heeft per direct de vacature beschikbaar van:

Stafmanager Marketing, Communicatie & Klantadvies
32-36 uur 

' Ervaren strategische marketing professional en verbinder met sterke leidinggevende vaardigheden in de aansturing van multidisciplinaire teams’
 

Profiel van de functie

De afdeling en de rol van de manager

De afdeling 
De afdeling MC&K bestaat uit twee teams met in totaal drie disciplines, te weten het team ‘klantadvies’ en het team ‘marketing & communicatie’. Deze twee teams en de verschillende disciplines hebben ieder hun eigen dienstverleningsproces, maar werken wel aanvullend op elkaar vanuit een commercieel perspectief bij de benadering van de markt. Als manager zorg jij voor synergie en verbinding in die drie-eenheid en positioneer je de afdeling binnen de organisatie. 

Aansturing 
Het team klantadvies wordt functioneel en operationeel aangestuurd door een teamleider. Je bent hiërarchisch leidinggevende van de teamleider klantadvies en van de circa acht medewerkers klantadvies en fungeert als achterwacht en sparringpartner voor de teamleider. Als manager stuur jij tevens direct hiërarchisch de drie medewerkers van het team marketing & communicatie aan.

Tactisch overleg en meerjarenstrategie
Als deelnemer aan het tactisch overleg, waarin alle disciplines van de organisatie zijn vertegenwoordigd, denk je mee in het realiseren van de meerjarenstrategie. Voor jouw eigen afdeling ben je verantwoordelijk voor het vertalen van die strategie naar een jaarplan en begroting en voor het realiseren van de doelstellingen die daaruit voortvloeien.

Verbinden 
In de dienstverlening van Dak kindercentra is de pedagogische kwaliteit leidend. De marketing- communicatie- en verkoopstrategie en de daaruit voortvloeiende beleidskaders en werkprocessen moeten daarop aansluiten, op zo’n manier dat de afdeling faciliterend en ondersteunend is aan het primaire proces.
Het onderhouden van een nauwe samenwerkingsrelatie met de regiomanagers en unitmanagers is essentieel. Als manager sta je daarom dicht bij het primaire proces en stel je je samen met de beide teams op als faciliterende en ondersteunende samenwerkingspartner.

Ontwikkeling Marketing-, communicatie- en verkoopstrategie en de uitvoering ervan 
De afdeling MC&K levert een directe bijdrage aan de visie en strategie door deze bij alle stakeholders te introduceren, zowel in- als extern, met als resultaat een nog sterker profiel van Dak kindercentra. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de marketing-, communicatie- én verkoopstrategie en het daaruit voortkomende marketing-, communicatie- en verkoopplan.
Je maakt daarbij gebruik van de kennis en expertise vanuit de disciplines communicatie en klantadvies en levert zelf een inhoudelijke marketinggerichte bijdrage. Daarbij voer je zelf ook (operationele) deeltaken uit in de uitwerking van het marketingplan door het inzetten van marketingtools en toepassen van marketingmethodieken. 

Je draagt in voorkomende gevallen (eind)verantwoordelijkheid voor projecten binnen de drie disciplines van jouw afdeling. 

Functie-eisen

Je bent een ervaren Marketeer, strategisch denker en een sterke leidinggevende. Je bent een teamwerker en beschikt over zowel een groot reflectief als verbindend vermogen. Zowel in- als extern weet jij mensen te stimuleren, enthousiasmeren en mee te krijgen. Je geeft ruimte aan je team, denkt mee en stelt je graag op als sparringpartner. Niet alleen voor je team maar ook voor de bestuurder, MT leden en unitmanagers. Vanzelfsprekend stel je de kaders en ben je duidelijk in de te varen koers en in jouw verwachtingen. 
Je bent creatief en een inspirator voor anderen om de huidige bedrijfsvoering te optimaliseren en bij vernieuwing ‘out of the box’ te durven denken.

De kandidaat beschikt verder over de volgende kennis, ervaring en eigenschappen:

 • Minimaal HBO+ werk- en denkniveau. Een afgeronde opleiding op het gebied van marketing. 
 • Minimaal 5 jaar ervaring als manager in een soortgelijke rol binnen een dienstverlenende/charitatieve of non-profit organisatie (hiërarchisch leidinggevende rol van minimaal 7 medewerkers). 
 • Ervaring met het aansturen van multidisciplinaire teams is een pre.
 • Hands on manager; werkt mee en weet de vertaalslag te maken van ontwikkeling naar praktijk.
 • Begrijpt de werking van commercie in een organisatie met primair een maatschappelijke doelstelling.
 • Goede feeling met de kinderopvang en achter de doelstelling hiervan staan.
 • Gewend om creatief met beschikbare middelen om te gaan.
 • Besluitvaardig, sterke, inspirerende en coachende manager voor het team.
   

Wij bieden

 • Een inspirerende en dynamische werkomgeving waarin je de ruimte zal hebben om mee te denken in de realisatie van de meerjarenstrategie. 
 • Ruimte voor ontwikkeling van talenten.
 • Uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd. 
 • Een marktconform salaris (CAO kinderopvang) en prima secundaire voorwaarden.
 • Een fijne werkplek in de Haagse binnenstad met winkels en horeca op loopafstand en goed bereikbaar met het ov.
   

Beschrijving organisatie

DAK kindercentra staat voor meer dan 100 jaar kwaliteit. Sinds de oprichting in 1912 heeft zij generaties kinderen onder haar hoede gehad en is zij uitgegroeid tot een robuuste organisatie met 60 kindercentra in Den Haag, Voorburg en Rijswijk. Door deze ervaring heeft DAK veel kennis opgebouwd in het werken met kinderen. Zij gelooft in de waarde van kinderopvang en weet wat kinderen nodig hebben. 
Bij DAK werken circa 550 medewerkers aan de kwalitatief hoogwaardige dagelijkse opvang en ontwikkeling van kinderen van 0 tot en met 12 jaar. De volgende werksoorten worden aangeboden: kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, schooltijdenopvang, buitenschoolse opvang, vakantie opvang en diverse vormen van flexibele opvang, zoals weekendopvang en 17 uursopvang. DAK kindercentra is een stichting zonder winstoogmerk. Zij is een degelijke en gezonde maatschappelijke organisatie met een jarenlange traditie. Werken bij DAK kindercentra betekent werken in een dynamische omgeving in een markt in beweging. 

Bekijk onze film

Interesse?

Ga jij bovenstaande uitdaging graag aan? Dan vernemen wij graag van jou.  
Dak kindercentra heeft de werving en het voorselectietraject van deze vacature uitbesteed aan Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang. Ben je geïnteresseerd? Stuur jouw sollicitatiebrief voorzien van een duidelijke motivatie voor deze vacature en met CV zo spoedig mogelijk naar Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang, ter attentie van Margit de Lange o.v.v. ‘DAKMCK05’ via het e-mailadres: sollicitatie@vanheklelieveld.nl. Sollicitaties worden direct in behandeling genomen. De sluitingsdatum is 23 januari 2019. 

Indien je vragen hebt over de vacature dan kun je contact opnemen met Margit de Lange per e-mail: sollicitatie@vanheklelieveld.nl. Zij zal op een passend moment contact met jou opnemen. 
 

Solliciteer

Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs