Pedagogisch Coach - Praktijkopleider bij Stichting Kinderopvang Zoeterwoude (24 uur verdeeld over minimaal drie dagen, eventueel uit te breiden)

 

Stichting Kinderopvang Zoeterwoude (SKZ) is 32 jaar geleden opgericht en staat voor goede, betrouwbare en eigentijdse kinderopvang voor kinderen in de leeftijdsgroep van 0 tot 13 jaar. Sommige medewerkers van het eerste uur zijn nog steeds werkzaam bij SKZ. Door de jaren heen is SKZ uitgegroeid tot een professionele organisatie voor kinderopvang met vestigingen in Zoeterwoude Dorp, Zoeterwoude-Rijndijk en Stompwijk. 

SKZ is een betrokken, bevlogen en bekwame organisatie die zich verbindt met de gemeenschap. Klein genoeg voor persoonlijke warmte, groot genoeg voor duurzame kwaliteit. Samen met partners en ouders zorgt SKZ voor een sterke pedagogische omgeving, waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Bij SKZ werken ongeveer 70 enthousiaste medewerkers. De twee clusters worden beiden aangestuurd door een Clustermanager die integraal verantwoordelijk is voor alle werkprocessen op de locaties. Op het centraal kantoor zijn verschillende specialisten voor diverse processen werkzaam ter ondersteuning van de medewerkers op de locaties. SKZ heeft de vacature opengesteld van:  

 

Pedagogisch Coach - Praktijkopleider  

(24 uur per week, te verdelen over minimaal 3 dagen, uren evt. uit te breiden*)

 

Functie inhoud

In deze functie zal je nauw samenwerken met de Pedagogisch Beleidsmedewerker en -Coach. Zij ontwikkelt het Pedagogisch beleid en verzorgt daarnaast de Pedagogische coaching voor één van beide clusters. Het andere cluster zal voor wat betreft de Pedagogische coaching door jou worden begeleid. In samenwerking met de Clustermanagers werken jullie samen met de medewerkers aan het invulling geven van het Pedagogisch beleid, het VVE beleid en beleid Zorgkinderen van SKZ op de locaties. Hiertoe maak je een werkplan Pedagogiek/VVE/Zorgkinderen voor de aangewezen locaties en bedenk je werkvormen en activiteiten om het beleid in te bedden in het Pedagogische werk. Je observeert, begeleidt en coacht de Pedagogisch Medewerkers bij Pedagogische-, VVE- en Zorgkindvraagstukken. Tevens is de Pedagogisch Coach als Aandachtsfunctionaris verantwoordelijk voor de Meldcode Kindermishandeling. Daarbij is de Pedagogisch Coach het eerste aanspreekpunt voor medewerkers en managers als het gaat om kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte.  

Je onderhoudt voor jouw cluster contacten met de gemeente, CJG, onderwijs en andere verwante organisaties in de kinderopvang. 
Als Praktijkopleider zal je de Pedagogisch Medewerkers die BBL’ ers en stagiaires begeleiden, ondersteunen en begeleiden en zorgen voor het werven, selecteren en plaatsen van deze studenten. Daarnaast zal je hun ontwikkelproces coördineren en dit op een afstand begeleiden. Je bent contactpersoon voor de onderwijsorganisaties.  

In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de Directeur-Bestuurder. 


Functie criteria 

Om deze functie te kunnen vervullen, vragen wij het volgende: 

 • Een afgeronde HBO opleiding die kwalificeert voor Pedagogisch Coach (IKK).
 • Een diploma Praktijkopleider of de bereidheid om de opleiding Praktijkopleider te gaan volgen.
 • Kennis van (interventie)methodieken en principes en instrumenten van coaching.
 • Inhoudelijke specialistische kennis van Pedagogiek, VVE en begeleiding van Zorgkinderen.  
 • (Pedagogisch) coachende vaardigheden, opgedaan door enige jaren werkervaring. 
 • Kennis van en inzicht in groepsdynamische processen.
 • Goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk).
 • Goede sociale vaardigheden.
 • Een diploma Aandachtsfunctionaris of bereidheid om dit te gaan behalen.  
 • Nieuwsgierigheid en leergierigheid. 
 • Goed kunnen samenwerken en verbinden. 
 • Een georganiseerde, zorgvuldige en ontwikkelingsgerichte werkhouding.  
 • Inlevingsvermogen. 
 • Visie en kernwaarden uitdragen. 
 • Integriteit.

SKZ biedt

Een prettige, persoonlijke en warme werkomgeving in een kleinschalige organisatie waar de lijnen kort en efficiënt zijn. Je hebt volop de mogelijkheid om zaken naar je toe te trekken. Salariëring is volgens de CAO Kinderopvang (schaal 9). De 24 uur per week kunnen worden uitgebreid door het invullen van uren als Pedagogisch Medewerker. Hier vertellen we graag meer over.     

Solliciteren

Wij hebben de werving en de voorselectie van deze vacature uitbesteed aan Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang. Ben je geïnteresseerd? Stuur jouw sollicitatiebrief met CV z.s.m. maar uiterlijk 3 juni 2022 ter attentie van Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang, Margit de Lange o.v.v. “SKZPCPO08” via het e-mailadres sollicitatie@vanheklelieveld.nl

Sollicitaties worden direct in behandeling genomen. Eerst zullen doorlopend online voorselectiegesprekken worden gevoerd met Margit de Lange. Daarna zullen met een selectie van kandidaten persoonlijke sollicitatiegesprekken volgen. 

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je het beste een e-mail sturen, met daarin je contactgegevens aan Margit de Lange, Van Hek & Lelieveld via het e-mailadres: sollicitatie@vanheklelieveld.nl. Je kunt ook een Whatsapp bericht sturen (06-174 331 33).  Margit zal op een passend moment contact met je opnemen.

 


 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs