Medewerker Kwaliteit (Focus: Arbo en Veiligheid, 24 uur) bij SkippyPepijn in Pijnacker

 

SkippyPepijn is een betrouwbare kinderopvangpartner in de gemeenten Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw. Met ruim twintig locaties, waarvan veertien binnen (deels nog in ontwikkeling) integrale kindcentra, en 260 medewerkers is SkippyPepijn een gezonde en stabiele organisatie. Dat is fijn, maar stilstaan past niet bij de organisatie. SkippyPepijn barst van de ambities en zoekt nieuwe mensen die staan te trappelen om die ambities samen waar te maken. 

De komende jaren gaat SkippyPepijn flink groeien, vooral door de ingezette vorming van integrale kindcentra. De samenwerking met onderwijs is altijd al sterk geweest, maar zal de komende jaren nog intensiever worden. Ook op pedagogisch vlak is SkippyPepijn volop in ontwikkeling. Kernwoorden in de pedagogische visie zijn innovatief, talentontwikkeling en groen. Die kernwoorden zie je overal in terug: in activiteiten, gebruikte materialen en de nieuwe huisstijl die op dit moment wordt uitgerold. 

SkippyPepijn is een organisatie waar kinderen genieten, ouders voor omrijden en medewerkers voor in de rij staan. Om die ambitie waar te maken zijn professionele, betrokken medewerkers nodig.       En die heeft SkippyPepijn. De medewerkers leveren een actieve bijdrage aan alles waar SkippyPepijn voor staat. Dat doen ze door mee te werken aan het vormgeven en realiseren van de ambities vanuit de pedagogische visie met uitwerking ervan in de dagelijkse praktijk.

Bij SkippyPepijn is plaats voor een  

Medewerker Kwaliteit

(Focus: Arbo en Veiligheid) 

24 uur per week (in ieder geval op donderdag) 
 

Wat houdt de functie in? 

Als Medewerker Kwaliteit (focus Arbo en veiligheid, verder: Medewerker Kwaliteit) verhoog je preventief de veiligheid en de gezondheid op de werkvloer en voorkom je gevaarlijke en ongezonde situaties zowel voor medewerkers als voor kinderen. Je bent de spin-in-het-web rondom preventie-zaken en je weet je collega’s te enthousiasmeren voor Arbo- en preventiezaken in de dagelijkse praktijk. 

Je maakt onderdeel uit van de afdeling Kwaliteit en het interne Auditteam. Ook maak je deel uit van de Preventiedriehoek (Bedrijfsarts, Vertrouwenspersoon en Medewerker Kwaliteit). Verder werk je intensief samen met de afdeling HR, de afdeling Facilitair en de Vestigingsmanagers. De Bestuurder is jouw direct leidinggevende.

SkippyPepijn groeit; dit is van invloed op de toegewezen arbeidsuren van de Medewerker Kwaliteit. 
Dit betekent dat er voor nu gestart wordt voor deze functie met 24 uur per week. In de toekomst kunnen deze uren per week mogelijk worden uitgebreid als SkippyPepijn verder groeit.  


Wat ga je doen?

In deze functie houd je je bezig met onder andere:

 • Het zorgen voor een veilige en gezonde (werk)omgeving voor alle medewerkers en kinderen. 
 • Het uitvoeren, implementeren en borgen van het beleid door de gehele organisatie. Het geven van o.a.  voorlichting en coaching. Het monitoren op de locaties en afdelingen Het geven van advies. 
 • Het voorbereiden van en ondersteunen bij de uitvoering van de risico-inventarisaties en -evaluaties (RI&E ) en de toetsing (voor zowel de arbeidsomstandigheden als voor de veiligheid van kinderen). 
 • Het bewaken van de voortgang van de uitvoering van het Plan van Aanpak naar aanleiding van de Rl&E's Veiligheid en Gezondheid. 
 • Het signaleren van trends en gevraagd en ongevraagd adviseren. 
 • Het evalueren en actualiseren van het beleid Veiligheid en Gezondheid. Het opstellen van beleid en werkinstructies Veiligheid en Gezondheid, samen met de betrokken afdelingen. 
 • Het uitvoeren van interne audits en het begeleiden van de externe HKZ-audits. 
 • Het rapporteren van bedrijfsongevallen en klachten van medewerkers.  
 • Het uitvoeren van werkplekinspecties en onderzoeken van arbeidsongevallen en gevaarlijke situaties. 
 • Het zijn van de contactpersoon voor o.a. leveranciers en externe (Arbo-) deskundigen. 

Wat breng je mee? 

 • Relevante en actuele kennis van en ervaring met de Arbowet-en regelgeving en de wet- en regelgeving omtrent de veiligheid van kinderen in de kinderopvang. 
 • Ervaring met het uitvoeren van een RI&E en rapporteren ervan is een pre maar geen vereiste.  
 • Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. 
 • Kennis van de te nemen maatregelen om Veiligheids- en Gezondheidsrisico's te verminderen of te voorkomen. Vaardigheid in het analyseren van informatie en hier een passende conclusie uit kunnen trekken.
 • Kennis van en inzicht in:

o    Actuele trends en ontwikkelingen op het eigen vakgebied.
o    De bedrijfs- en productieprocessen en de risico's, zoals vermeld in de RI&E.
o    De te nemen maatregelen om de risico's te verminderen of te voorkomen.
o    De mogelijke ondersteunende diensten van (Arbo)deskundigen.

Verder beschik je over de volgende competenties: 

 • Analytisch vermogen 
 • Communicatieve vaardigheid 
 • Overtuigingskracht 
 • Een proactieve werkhouding 
 • Integriteit 
 • Een zelfstandige werkhouding 

Wij bieden je: 

 • Een kans om jezelf en deze nieuwe, uitdagende functie verder te ontwikkelen samen met anderen.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Kinderopvang. De functie is ingedeeld in schaal 8, welke van toepassing is als je voldoet aan de genoemde functie eisen. Een arbeidsovereenkomst voor eerst een jaar met uitzicht op een overeenkomst voor onbepaalde tijd. 
 • De mogelijk om jouw werkuren eventueel uit te breiden in de toekomst. 

Belangstelling?   

Herken je jezelf in bovenstaande en heb je nu al zin om bij ons te starten? Stuur jouw motivatiebrief met CV zo spoedig naar Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang via het e-mailadres: sollicitatie@vanheklelieveld.nl. Jouw sollicitatie wordt bij binnenkomst direct in behandeling genomen en voorselectiegesprekken worden doorlopend ingepland. 

Wil je graag eerst meer weten over de vacature of de organisatie? Stuur dan een e-mail met jouw vragen aan Margit de Lange via het e-mail adres sollicitatie@vanheklelieveld.nl of stuur een Whatsapp bericht: 06-174 331 33. Zij belt jou dan op een passend moment terug.    

Wij maken graag met je kennis en kijken daarom uit naar je reactie. 

Onze website: https://www.skippypepijn.nl/

 
Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs