Tijdelijk Manager Schoolmaatschappelijk Werk (SMW) bij Stichting Jess (Jeugdzorg, 36 uur, 5 dagen)

 

Heb jij oog voor de kwetsbare jeugd en ben je een echte verbinder, een netwerker pur sang, kijkend vanuit kansen en mogelijkheden? Dan hebben wij een mooie, tijdelijke, maatschappelijke positie voor jou bij Stichting JESS!

 
Stichting JESS staat voor Jong En Samen Sterk. Wij zijn een organisatie gericht op de jeugdhulp- en dienstverlening. Hieronder vallen o.a. het Jongeren Interventie Team (JIT), het Jongeren Informatie Punt (JIP) en het Schoolmaatschappelijk werk. JESS maakt deel uit van een koepel van maatschappelijke organisaties in Den Haag die samen hun krachten bundelen, zij doen dit onder de noemer ‘Stichting Xtra’. Onze dienstverlening vindt plaats in Den Haag en omgeving. Bij Stichting JESS werken ongeveer 250 medewerkers. 

Wij hebben plaats voor een tijdelijk:  


Manager Schoolmaatschappelijk Werk (SMW)

 36 uur per week (5 dagen), minimaal 6 maanden, regio Den Haag 


De functie

Je zal als motor, inspirator en verbinder het schoolmaatschappelijk werk in Den Haag, in lijn met de wijze van de Manager SMW in vaste dienst, verder ontwikkelen en monitoren. Je vervult een verbindende rol tussen Stichting Jess en onze opdrachtgevers. Als maatschappelijk ondernemer speel je in op kansen. Je zorgt voor een sterke positie en organisatie van de dienst School Maatschappelijk Werk in het lokale werkgebied. Je zorgt voor het profileren van de inhoud van het schoolmaatschappelijk werk bij opdrachtgevers en schoolmaatschappelijk werkers zelf door uit te leggen: “Wat kan Stichting Jess (nog meer) betekenen?” Door jouw leiderschapsstijl ben je een luisterend oor en goed benaderbaar en realiseer je zelf organiserend vermogen van de schoolmaatschappelijk werkers en het begeleiden van deze vak-professionals in hun kracht. Je zorgt voor het aanleveren van subsidierapportages en resultaten. Je werkt nauw samen met de collega managers van Stichting Jess. Je maakt als tijdelijk manager SMW onderdeel uit van het managementteam Stichting Jess en van het Xtra brede managementteam.

Een praktische toelichting van de werkzaamheden
De tijdelijk Manager SMW maakt Schoolmaatschappelijk werk zichtbaar binnen de gemeente Den Haag door aanwezig te zijn bij gemeentelijke- en jeugdhulpverleningsoverlegvormen en nauw contact te onderhouden met de opdrachtgevers. Dit zodat o.a. (potentiële) opdrachtgevers weten waar en bij wie zij met welke vragen terecht kunnen. De Manager SMW is het aanspreekpunt voor het perceel Den Haag Schoolmaatschappelijk werk en is de verbindingsschakel tussen gemeente, onderwijs en organisaties in de jeugdhulpverlening in het kader van de Wet Passend onderwijs. De Manager SMW faciliteert het team schoolmaatschappelijk werkers en geeft leiding aan circa 45 schoolmaatschappelijk werkers. De Manager SMW draagt bij aan innovatie en het ‘vermarkten’ van diensten, door het proactief signaleren en benutten van kansen. De Manager SMW zorgt ervoor dat er met het team concrete resultaten conform gemaakte afspraken behaald worden, waarbij een coachende en faciliterende rol centraal staat. Als Manager SMW sta je voor je schoolmaatschappelijk werkers en straal je de visie van Stichting Jess zowel intern als extern uit. Je bent goed in het leggen van verbindingen en durft positie in te nemen. Daarnaast ben je een echte teamplayer die samen met de collega managers nauw samenwerkt en als één organisatie zowel intern als extern communiceert. Ook excelleer je in het afleggen van verantwoording door middel van het maken van kwartaalrapportages en monitoren van resultaten. Daarnaast heb je een duidelijke menselijke kant waardoor je goed kunt aansluiten bij de grote diversiteit aan medewerkers.       

Welke bagage breng je mee? 

 • Een diploma van een relevante opleiding op HBO+/Academisch niveau.
 • Ruimschoots leidinggevende ervaring in een soortgelijke dynamische functie aan een grote groep vak-professionals.
 • Affiniteit met en kennis van het sociaal werk en/of jeugdhulpverlening.
 • Ervaring met informele zorg en samenlevingsopbouw.
 • Kennis van het politiek/bestuurlijk krachtenveld in Den Haag e.o. Politiek sensitief. 
 • Een verbinder, benaderbaar en met uitstekende sociale/tactische vaardigheden.
 • Zichtbaar actief en effectief onderhouden van zakelijke relaties.
 • Een netwerker pur sang.
 • Een coachende en reflectieve leiderschapsstijl.
 • Daarnaast ben je een echte teamspeler. 
 • Ervaren met (subsidie)rapportages.  

Wat bieden wij jou? 

Allereerst een uitdagende en afwisselende baan in dynamische omgeving in een leuke groep met maatschappelijk betrokken mensen! De mogelijkheid om op freelance basis of in een loondienstverband deze tijdelijke functie in te vullen. De opdracht zal per direct zijn voor minimaal zes maanden en voor gemiddeld 36 uur per week. We vragen je voor indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen. 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je een email sturen naar Nathalie Strijk, personeelsadviseur; email: n.strijk@xtra.nl.

Je sollicitatie

Kijk ook voor meer informatie op: https://stichtingjess.nl/werken-bij/

Enthousiast geworden? Dan ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk jouw motivatiebrief en CV. 

Je kunt deze indienen via de sollicitatiebutton die je vindt in de vacatureplaatsing op onze vacaturepagina: 

https://www.werkenbijxtra.nl/vacatureomschrijving/manager-smw

We zijn benieuwd en kijken uit naar je reactie. Sollicitaties worden direct in behandeling genomen. 


 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs