Manager Klant & Markt bij Vlietkinderen in Voorburg (32 uur)

 

Voor een Communicatie, Marketing en Verkoop specialist,
klantgericht, met leidinggevende ambities


Elk kind verdient de rijke ontwikkelomgeving van Vlietkinderen. Als maatschappelijke kinderopvangorganisatie bieden we dagelijks op onze locaties voor kinderen van 0-12 jaar een plek om samen te spelen, nieuwe dingen te leren en te mogen vallen en opstaan. Ieder kind mag bij ons opgroeien tot avonturier, kunstenaar, sporter of wetenschapper, maar bovenal tot wereldburger. 

Samen met onze partners uit het onderwijs en jeugdzorg bouwen we aan kindcentra in de wijk, want samenwerking is voor ons de weg. Onze managers stimuleren hun teams om dagelijks een rijke ontwikkelomgeving te bieden aan de kinderen. Zo bouwen we aan een sterke toekomst voor iedereen. 

Wij zijn een ontwikkelingsgerichte, professionele organisatie en volop in beweging. De afgelopen maanden hebben we gebouwd aan een nieuw verhaal, onze missie, visie en kernwaarden èn een nieuwe uitstraling. We staan aan de vooravond om dit verhaal vol enthousiasme te gaan vertellen aan de wereld. Het enige dat nog ontbreekt is een verhalenverteller. Een  communicatiespecialist die met ons het Vlietkinderen-verhaal verder brengt. Misschien zoeken we jou wel? 

 

Plaats in de organisatie

Voor ons nieuw opgerichte afdeling Klant & Markt zijn wij op zoek naar een inspirerende en daadkrachtige manager. Deze manager stuurt twee teams aan; het team van Klantenservice & Verkoop (5 collega’s, waaronder een senior) en het team Communicatie & Merketing (1 collega). 

Ons team van Klantenservice & Verkoop is dagelijks in contact met onze klanten en de locaties om te zorgen voor een zo optimaal mogelijke kindbezetting op de locaties. Voor hen zoeken wij een manager die zorgt voor persoonlijke en inhoudelijke verbinding, die helpt om ons verhaal op juiste wijze vorm te geven in contact met onze klanten. 
Voor Communicatie & Merketing vormt de manager een tandem met onze adviseur Marketing & Communicatie, waarbij de manager de lijnen uitzet en de adviseur in verbinding met de locaties plannen vertaalt naar de praktijk. 

We zoeken dus een inhoudelijke, ondernemende communicatiespecialist met affiniteit voor merketing / marketing die ook als natuurlijk leider deze twee afdelingen samenbrengt. Een leuke, afwisselende baan voor een professional die van diversiteit houdt. 


Wat ga je doen?

 • Je bent leidinggevende voor de medewerkers van Klantenservice & Verkoop en Communicatie & Merketing.
 • Als manager ontwikkel je het strategisch beleid op het gebied van merketing, communicatie, klantadvies en kindplanning. Dit doe je in verbinding met je medewerkers en de locaties waardoor je theorie en praktijk op elkaar laat aansluiten en iedereen vanuit enthousiasme meedoet. 
 • Je zorgt dat alle processen die te maken hebben met positionering en reputatie van Vlietkinderen, in- en externe communicatie, klantbeheer en -contact in samenhang en met een kwalitatief hoog (service)niveau worden uitgevoerd. 
 • Je verkoopt het merkverhaal door goede communicatie te maken. Klanten en (nieuwe) medewerkers verleid je door het Vlietkinderen-verhaal zo breed mogelijk te vertellen (online en offline).
 • Je bent verantwoordelijk voor de rebranding en bewaakt het merkverhaal in alle communicatie, wervingsteksten, vacatures etc.
 • Onze marketing is in deze fase uitbesteed aan een extern bureau, als manager stuur je de verbinding met het bureau aan en denk je mee op strategisch niveau.
 • Je zorgt voor een optimale kindplanning en analyseert data zodat daarop geacteerd kan worden. 
 • Je bent verantwoordelijk voor de wervingsstrategie en -campagnes (personeel en klant) en inzet van (digitale) media, afgestemd op de klantreis, de contactmomenten, het gewenste imago en het DNA van de organisatie.  
 • Je bent woordvoerder van de organisatie en bent bij crisiscommunicatie de spin in het web.
 • In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de directeur bestuurder. Je maakt geen vast onderdeel uit van het MT, maar schuift aan waar nodig 

 

Wat bieden wij jou? 

De kans deze nieuwe functie binnen Vlietkinderen vorm te geven en om het nieuw ontwikkelde Vlietkinderen verhaal breed uit te dragen, zowel intern als extern. 
Je komt te werken in een gezellig team, waar humor en het ‘wij-gevoel’ belangrijk is. Onze organisatie en branche is volop in beweging en biedt mooie toekomstperspectieven zowel inhoudelijk als in persoonlijke groei. Daarnaast bieden we je ook: 

 • Een verantwoordelijke, zelfstandige rol in een financieel gezonde en dynamische maatschappelijke organisatie.
 • De functie is ingedeeld in schaal 12 van de cao kinderopvang.
 • Wij werken op een hybride manier. Dat bekent dat we thuiswerken en werken op kantoor/ locaties afwisselen afhankelijk van de aard van het werk.
 • Deelname aan het leiderschapsprogramma Ruimte voor groei.

Solliciteren 

Stuur jouw motivatiebrief met CV zo spoedig mogelijk ter attentie van Marieke Zweekhorst via het e-mail adres sollicitatie@vlietkinderen.nl. Sollicitaties worden bij binnenkomst direct in behandeling genomen. Onze consultant van Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang kan in deze procedure een rol spelen bij het voeren van selectiegesprekken.
Indien je vragen hebt over de vacature dan kun je contact opnemen met Marieke Zweekhorst. Je kunt het beste een appje sturen via het telefoonnummer 06-14 93 92 59 of een e-mail sturen via sollicitatie@vlietkinderen.nl. Marieke zal dan op een passend moment contact met je zoeken.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs