Manager HR bij AKROS Kinderopvang en Welzijn (32 uur, Amsterdam)

AKROS is hoogvlieger in kinderopvang en welzijn. Bij onze kinderopvang zijn kinderen verzekerd van professionele begeleiding, fijne en veilige locaties en alle ruimte voor spelen, leren en groeien. Ook biedt AKROS taal- en inburgeringstrajecten en projecten voor participatie en welzijn in Amsterdam. 

AKROS zit in een uitdagende fase waarin we samen bouwen aan een moderne en toekomstbestendige organisatie. We zien dat onze dienstverlening altijd beter kan en dat we flexibel moeten inspelen op de veranderingen om ons heen. Samen met andere marktpartijen willen we de toekomst voor onze kinderopvang en welzijn-activiteiten verder ontwikkelen. 

Binnen AKROS gaan we informeel met elkaar om, we zijn echte ‘doeners’, met humor, maar respectvol en vanuit een positieve drive. Daarbij vinden we het belangrijk om onze medewerkers te (blijven) binden & boeien.

In verband met het vertrek van de huidige ad interim HR-manager zoeken wij een doortastende en geïnspireerde collega die met ons aan de toekomst bouwt.

Manager HR

Voor 32 uur per week
 

De functie

Als manager HR bouw je samen met het MT, de locatiemanagers en je team aan een toekomstbestendige organisatie. Daarbij speelt in de komende jaren een voorgenomen strategische samenwerking met de AWBR, schoolbestuur van 18 basisscholen in Amsterdams West. Beide ontwikkelingen vragen van jou veranderkwaliteiten. Je bent een bouwer. Daarnaast ben je adviseur en sparringpartner voor de bestuurder, de MT leden en de locatiemanagers kinderopvang en werk je samen aan de kwaliteit en betrokkenheid van medewerkers. De strategische koers van de organisatie vertaal je naar inspirerend en duidelijk HR-beleid en toegankelijke, heldere processen, doelen en interne communicatie. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie hiervan en je geeft richting aan de rest van het HR-team, bestaande uit een HR-adviseur en twee HR-medewerkers.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor het HR-team, de HR-jaarcyclus, de maandelijkse correcte afhandeling van de personeels- en salarisadministratie (deze wordt uitgevoerd door een medewerker salarisadministratie) en het leveren van managementrapportages over bijvoorbeeld formatie, personeelskosten en verzuim. Daarnaast realiseer je het HR-beleid inclusief de toepassing van (veranderde) wet- en regelgeving, cao-kinderopvang en cao-welzijn.

 • Sinds 2020 is een flinke slag gemaakt met het professionaliseren van de HR-dienstverlening: dossiers en een aantal mutatieprocessen zijn gedigitaliseerd en beleid en werkprocessen zijn in kaart gebracht. Samen met het HR-team werk je verder aan deze professionalisering van het team, haar interne dienstverlening en het proces.

 • In 2021-2022 zal een nieuw functionerings- en beoordelingssysteem geïntroduceerd worden. Een op te zetten cultuurprogramma zal medewerkers moeten inspireren, verbinden en betrekken bij het gezamenlijk werken aan een gezonde toekomst. Het is jouw taak om proces en inhoud hiervoor te ontwikkelen en uit te voeren, in samenwerking met het MT. Denk hierbij aan het structureel volgen van medewerkers in hun professionele ontwikkeling, werken aan verantwoordelijkheid en betrokkenheid van alle medewerkers bij het resultaat, stroomlijnen van werkprocessen, verbeteren van de interne communicatie en het meer zichtbaar positioneren van AKROS als werkgever.

 • Je bent trekker van het proces van het realiseren van een meer strategische personeelsplanning. Hierbij heb je met het beleid rondom de flexibilisering van personeelsinzet zelf invloed op het resultaat van AKROS als maatschappelijke dienstverlener.

 • In 2022 zullen de aangescherpte visie, missie en kernwaarden van AKROS geïmplementeerd worden in alle aspecten van onze organisatie en dienstverlening. Omdat het hier ook om cultuur en gedrag gaat speel jij een belangrijke rol in de uitwerking hiervan.

 • Naast deze ontwikkelopgaven adviseer je de directeur-bestuurder en het management, gevraagd en ongevraagd, over allerlei personeel- en organisatievraagstukken.

Waar kom je te werken?

Het HR team werkt vanuit het centraal bureau in Amsterdam West. Het doorlopend - en waarden gedreven - sturen op processen en output is relatief nieuw binnen de AKROS-organisatie. Dit betekent dat er snel resultaat te behalen valt. Tegelijkertijd zal de organisatie zich deze nieuwe manier van werken zorgvuldig en realistisch eigen moeten maken. Je komt in aanraking met alle onderdelen binnen de organisatie. 

Zo maak jij het verschil

Je beschikt over organisatietalent, brengt van nature structuur aan en bent goed in het herkennen en verbeteren van werkprocessen. Organisatiesensitiviteit is vanzelfsprekend en je kunt goed schakelen tussen beleid en uitvoering. Samenwerken gaat je goed af en je bent in staat professionals en collega’s te motiveren en waar nodig knopen door te hakken. Je bent een collega bij wie sociale vaardigheden zoals tact, stimuleren, duidelijk zijn en draagvlak creëren je makkelijk afgaan. Je vindt dat fouten maken moet en bent er scherp op dat iedereen in de organisatie zijn of haar eigen verantwoordelijkheden kent en neemt. Jouw energie en enthousiasme zijn cruciaal bij deze veelzijdige functie. Verder:

 • Je hebt minimaal een HBO denk- en werkniveau
 • Je pakt verbetertrajecten projectmatig aan, met een begin en eind en helder resultaat
 • Je hebt ruime relevante werkervaring, bij voorkeur op het gebied van HR in de kinderopvang of een dienstverlenende organisatie
 • Je bent woonachtig in de buurt van Amsterdam, of bereid hiernaartoe te reizen

Ons aanbod

 • Een veelzijdige functie van organisatiebrede strategie tot aan operationele uitvoering waarin je kunt bijdragen aan de ontwikkeling van de organisatie en HR  
 • Een leuk, enthousiast team dat verder wil bouwen en wil leren en verbeteren
 • We besteden aandacht aan jouw eigen ontwikkeling 
 • De mogelijkheid om in overleg een flexibel deel thuis te werken 
 • Het betreft een tijdelijk dienstverband voor 32 uur per week, eerst voor de duur van één jaar met mogelijkheden voor een vaste aanstelling
 • Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao kinderopvang
 • Deze functie wordt marktconform beloond, mede afhankelijk van ervaring en opleiding. Eind dit jaar wordt de functie ingedeeld en gewaardeerd 
 • Een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag
 • Communicatieapparatuur regeling (o.a. smartphone, laptop)

Ben je enthousiast?

Jouw sollicitatie (motivatiebrief en CV) kun je o.v.v. ‘AKMHR01’ sturen naar Margit de Lange, Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang, via het e-mailadres: sollicitatie@vanheklelieveld.nl
De sluitingsdatum is 3 september 2021. Sollicitaties worden direct bij binnenkomst in behandeling genomen. De voorselectiegesprekken met Margit worden doorlopend ingepland. Daarom vragen wij om zo spoedig mogelijk te reageren.    

Indien je bijvoorbeeld door een vakantie verhinderdata hebt in deze procedure, wil je deze dan in jouw motivatiebrief opnemen?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Margit via het e-mailadres: delange@vanheklelieveld.nl. Zij neemt dan op een passend moment contact met je op.   

Privacy
Voor de afhandeling van je reactie verwerken wij de volgende gegevens: je cv en je motivatie. De door jou aan VH&L en AKROS verstrekte cv en motivatie worden door VH&L en AKROS bewaard gedurende een periode van 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure. 

 

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs