Locatiemanager bij Kinderopvang SKR in Ridderkerk (24 -28 uur, MT lid, twee locaties)

 

Organisatieomschrijving 

Kinderopvang SKR in Ridderkerk biedt op professionele wijze kinderopvang in de leeftijdsgroep van 0-13 jaar. De organisatie heeft vier kinderdagverblijflocaties, zes peuterspeellocaties en zeven buitenschoolse opvanglocaties. Er wordt wijkgericht gewerkt. IKC ontwikkeling met onderwijs en andere ontwikkelpartners is een belangrijk speerpunt waar inmiddels goede stappen in zijn gemaakt. Circa 80-85 betrokken collega’s vormen met elkaar een hechte en warme organisatie waarin naast de volle aandacht voor de kinderen en de ouders ook aandacht en zorg is voor elkaar. Kinderopvang SKR is ondernemend; ontwikkeling staat bij Kinderopvang SKR centraal: ontwikkeling van de kinderen, de organisatie, de diensten, externe samenwerkingsrelaties en van de medewerkers. 

Kinderopvang SKR heeft per direct ter uitbreiding een vacature van:

LOCATIEMANAGER  

(24 -28 uren per week, twee locaties, MT lid)

 

Wat wordt jouw functie? 

In deze functie werk je samen in een team van in totaal vier locatiemanagers, met de collega’s van het centraal bureau en met de pedagogische teams aan een zo goed mogelijke dagelijkse kinderopvang en aan de ontwikkeling van de organisatie. 
Om dat te realiseren zorg je er als locatiemanager voor dat de strategische pijlers van Kinderopvang SKR worden vertaald naar jouw locaties en daar ook invulling krijgen. Als locatiemanager ben je integraal verantwoordelijk voor alle bedrijfsprocessen op de locaties. Je helpt de teams en individuele medewerkers verder te ontwikkelen en stuurt aan op een kwalitatief hoogwaardig pedagogisch klimaat en het voldoen aan de kwaliteitseisen. Bij Kinderopvang SKR zijn een pedagogisch beleidsmedewerker en een pedagogische coach werkzaam die de pedagogische teams hierin ondersteunen. Je voert diverse operationele werkzaamheden uit en houdt vanuit een helicopterview overzicht op de efficiënte en effectieve uitvoer van werkprocessen. Je bent toegankelijk voor ouders/verzorgers en bent een prettige gesprekspartner voor GGD, gemeente, schooldirecteuren en andere ontwikkelpartners over doorgaande leerlijnen en over opvoed- en ontwikkelvraagstukken. Je geeft hiërarchisch leiding aan twee locaties (circa 16 medewerkers) met IKC ontwikkeling en of samenwerking met onderwijs en andere ontwikkelpartners. Op de locaties zijn meerdere werksoorten. Je maakt deel uit van het MT en rapporteert aan de directeur/bestuurder. 

Wat vragen wij van jou? 

 • Een afgeronde relevante HBO opleiding, bij voorkeur aangevuld met een coach- of management opleiding. 
 • Enkele jaren ervaring in een leidinggevende positie. Was dit in de kinderopvangbranche dan is dat een pre. 
 • Gedegen en actuele kennis van de wet- en regelgeving  en specifieke eigenschappen van de kinderopvangbranche is een pre. 
 • Ervaring met IKC ontwikkeling.Een procesgerichte werkwijze. 
 • Goede communicatieve vaardigheden in verschillende werkomgevingen. 
 • Goede sociale vaardigheden. 
 • Een ontwikkelingsgerichte werkhouding. 
 • Sterk in samenwerken en verbinden. 
 • Een gestructureerde en planmatige werkwijze. 
 • Een resultaatgerichte instelling.  
 • Beschikbaarheid op in ieder geval de woensdag is een belangrijke pre. Beschikbaarheid op vier dagen bij een arbeidsduur van 28 uur (de verwachting is dat de formatie in de toekomst in ieder geval ontwikkelt naar 28 uur). 

Wat biedt Kinderopvang SKR jou? 

 • De arbeidsvoorwaarden zijn ingedeeld in schaal 10 van de CAO Kinderopvang (minimaal € 3.089,- en maximaal € 4.155,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek). 
 • Een bewegende omgeving waarin je kunt bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de organisatie. 
 • Je zal veel ruimte hebben voor inbreng van jouw ideeën voor ontwikkeling.  
 • Een inspirerende, slagvaardige, positieve en warme werkomgeving met korte lijnen. 
 • Een team van betrokken en loyale medewerkers. 
 • De mogelijkheid om mee te werken aan het betekenisvol inhoud geven aan het werken binnen een integrale kindvoorziening in samenwerking met de partner in het onderwijs. 

Solliciteren

Wij hebben de werving en de voorselectie van deze vacature uitbesteed aan Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang. Ben je geïnteresseerd? Stuur jouw sollicitatiebrief met CV z.s.m. ter attentie van Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang  o.v.v. ‘SKRLM04’ via het e-mailadres sollicitatie@vanheklelieveld.nl. Sollicitaties worden bij binnenkomst direct in behandeling genomen.  

Na telefonische intakegesprekken zal een selectie worden gemaakt van kandidaten die worden uitgenodigd voor een persoonlijk selectiegesprek. 

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je een e-mail sturen met jouw vragen en contactgegevens aan Margit de Lange, Van Hek & Lelieveld  via het e-mailadres delange@vanheklelieveld.nl. Zij zal op een passend moment telefonisch contact met jou opnemen. 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs