Locatiemanager bij Hestia Kinderopvang in Amsterdam (32 uur, Rivierenbuurt, 1 locatie, Reggio Emilia)

 

Draag je Reggio Emilia een warm hart toe? En ben jij een echte liefhebber van operationeel leidinggeven, dicht op een locatie?


Voor onze locatie Hestia Rivierenbuurt hebben wij een vacature voor de functie van: 

 

LOCATIEMANAGER

32 uur per week

Een ondernemende Locatiemanager die het team weet te motiveren

en verbinden én dat goed kan combineren met het managen

van (administratieve-) processen. 

 

Hoe ziet het werken bij Hestia eruit?

Als Locatiemanager ben je verantwoordelijk voor onze locatie Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid waar kinderdagopvang en buitenschoolse opvang wordt geboden. Je geeft coachend leiding aan het bestaande team van circa 15 medewerkers en begeleidt hen in ontwikkeling. 

Wij juichen diversiteit en inclusie toe en dit zie je bijvoorbeeld ook terug in de verschillende culturen en achtergronden in onze teams en de families op onze locaties. We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt en medewerkers geven aan dat ze hier echt zichzelf kunnen zijn. We vinden belangrijk dat de nieuwe Locatiemanager dit ook omarmt.

Innovatief & deskundig. Hestia durft anders te zijn dan andere kinderopvangorganisaties. Maakt bewuste – niet altijd standaard – keuzes voor haar werkwijze en beleid. We combineren de nieuwste ontwikkelingen op pedagogisch gebied met onze eigen expertise. Daarin zijn we een waardevolle partner voor ouders in het ondersteunen van hun kind in de ontwikkeling.

Inspirerende natuurlijke locaties ontworpen voor kinderen en medewerkers. Je komt bij ons werken in een hele fijne werkomgeving op locaties die speciaal zijn ontworpen om kinderen de wereld te laten ontdekken. Denk aan veel hout, hoekjes, open keukens als ontmoetingsplaats, blote voetenpad, moestuinen en permacultuur en overal lichte ruimtes.

Hoe ziet de functie eruit?

Jij wilt je talenten inzetten voor de beste kwaliteit kinderopvang én het beste uit jouw team halen.
Je zorgt ervoor dat dagelijks de opvang, ontwikkeling en verzorging van de kinderen die de locatie bezoeken zo goed mogelijk verloopt en draagt zorg voor de vertaling van het beleid van Hestia naar de medewerkers en in jouw eigen werk. 
Je hebt regelmatig contact met ouders, met de toezichthouders en met samenwerkende ketenpartners in de wijk, draagt zorg voor de zichtbaarheid en speelt in op kansen. Je werkt samen met de Locatiemanagers en Assistent Leidinggevenden van onze andere locaties en de Pedagogisch Coach. Op het kantoor werken verschillende backoffice medewerkers.  

Je wordt naast de aansturing en coaching van je team ook blij van andere (administratieve-) taken die van A tot Z bij de functie horen. Voor jouw beeldvorming een kleine greep uit deze uiteenlopende taken; het nakijken van urenstaten, samenwerken met de medewerkers HR en financiën voor  personele- en financiële zaken voor je locatie, het contact onderhouden met een zieke medewerker en het eventuele re-integratieproces begeleiden, het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken met medewerkers en houden van vergaderingen met het team of de Ouder Advies Commissie. Je bent verantwoordelijk voor alles dat komt kijken bij het GGD Inspectie proces en zorgt ervoor dat je locatie aan alle eisen hiervoor voldoet.  

Loopt alles al op rolletjes?

Nee, er zijn zeker nog uitdagingen voor je weggelegd en daar draai jij je hand niet voor om. 
Het is regelmatig in het nieuws, er is een groot personeelstekort in de kinderopvang. Dit probleem brengt met zich mee dat je veel zal moeten schakelen om het personeelsrooster rond te krijgen volgens de beroepskracht-kind ratio, je inval moet regelen en dat er een rol voor je ligt in de sollicitatie procedures. 
Een personeelstekort doet ook iets met een team. Met jouw positieve energie en frisse blik bouw je verder aan een team dat zich met elkaar verbonden voelt waarbij iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt en ieders talenten worden gezien. 
Jij vindt het ook leuk om eens bij te springen op de groep, je ziet dit als waardevol omdat het jou inzichten over de dagelijkse praktijk kan opleveren, waarmee je iets kunt in jouw functie.
Voor het team is het belangrijk dat je zichtbaar aanwezig voor bent en niet managet vanachter je bureau. 

Wat vragen wij van jou?

 • Minimaal Hbo werk- en denkniveau: een afgeronde opleiding op Hbo-niveau (bijvoorbeeld HBO-pedagogiek, HBO Creatieve therapie, SPH, HBO-CMV, HBO-MWD en/of een HBO commerciële of bedrijfskundige opleiding of afgeronde management opleiding).
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare leidinggevende ervaring in een soortgelijke operationeel leidinggevende functie. Relevante ervaring heb je opgedaan in misschien wel heel andere sectoren dan de kinderopvang, dat vinden wij ook interessant omdat wij graag leren van anderen. Solliciteer dan ook!
 • We vinden het wel belangrijk dat je beschikt over een maatschappelijk hart en affiniteit hebt met kinderen/kinderopvang. De Reggio Emilia pedagogische benadering is misschien nieuw voor jou maar deze ideeën en kenmerken spreken je direct aan.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en/of Engelse taal en bent communicatief vaardig. Als je de Engelse taal heel goed beheerst (woord en geschrift) dan vinden we het niet erg als je minder goed bent in Nederlands. Wij zijn een tweetalige organisatie. Beheers je juist de Nederlandse taal goed dan is een perfect Engels niveau niet wat wij van je vragen, maar de Engelse taal moet geen beperking voor je zijn. We vinden het wel belangrijk dat je in de talen verder wilt ontwikkelen als het niveau erom vraagt. 
 • Je staat stevig in je schoenen en hebt een groot probleemoplossend vermogen en een proactieve- en flexibele werkhouding.
 • Je bent leergierig, neemt graag initiatief en hebt rechtvaardigheid hoog in je vaandel.
 • Je bent woonachtig in de regio Amsterdam (afstand woon-werkverkeer <50 km).

Wat biedt Hestia? 

 • Hestia is een warm familiebedrijf, we zijn klein en kennen elkaar daardoor goed. We houden van openheid en elkaar helpen. Dat voel je als je bij ons komt werken.
 • Wij bieden een arbeidsduur van 32 uur per week (4 werkdagen). Heb je andere wensen, dan staan wij open voor overleg daarover.  
 • De start datum zal in overleg zijn. Hoe eerder hoe beter, maar heb je nog een opzegtermijn dan zien wij dit niet als een belemmering.
 • Vaste dagen en normale werktijden die ergens tussen 07.30 uur en 18.30 uur vallen.
 • De werkdagen kies je zelf. In overleg beslissen we welke vier dagen je bij ons komt werken. 
 • Persoonlijke ontwikkeling. Bij ons kun je altijd vragen om meer opleiding/ cursussen. Zien wij ook de meerwaarde voor jouw werk, dan gaan we het regelen!
 • Extra secundaire arbeidsvoorwaarden: Naast de standaard voorwaarden is conform de CAO Kinderopvang een eindejaarsuitkering en een pensioenregeling van toepassing en bieden wij ook korting op een fitnessabonnement. 
 • Een goed salaris op basis van de CAO Kinderopvang. Inschaling in schaal 9 (€ 2.964 - € 3.999 op basis van 36 uur, 1 juli 2022) van de CAO Kinderopvang. Het salaris zullen wij bespreken met jou. 
 • Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden en streven naar een langdurige samenwerking met zicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.  

Neem een kijkje op de website of onze Sociale Media kanalen voor een indruk van onze organisatie en locaties.

Voor de CAO Kinderopvang:

www.kinderopvang-werkt.nl/werknemers

Solliciteren

Hebben wij jou nieuwsgierig kunnen maken? Wij zien ontzettend uit naar jouw sollicitatie als je denkt te passen bij onze organisatie spirit en deze functie. Na ontvangst laten wij het je snel weten als wij je uit willen nodigen voor een eerste sollicitatiegesprek. Een meedraai dag is onderdeel van een vervolgprocedure als we allebei nog steeds enthousiast zijn en goede raakvlakken herkennen.

Stuur ons gelijk je sollicitatie; een motivatiebrief waarin je vertelt waarom je graag bij onze organisatie zou willen werken en jouw CV. 
Je kunt deze aan ons sturen via het e-mailadresmailto: info@hestiakinderopvang.nl t.a.v. Jillian Pieplenbosch. Wij ontvangen deze graag zo spoedig mogelijk. Sollicitaties worden bij binnenkomst direct in behandeling genomen. 

 

 

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs