Allround HR Adviseur bij SPL in Leiden (32 uur)

 

SPL is een warme maatschappelijke organisatie en biedt met een team van 120 vakkundige en betrokken medewerkers peuterspeelzaalwerk, peuteropvang en buitenschoolse opvang aan kinderen van 2-13 jaar. SPL heeft 27 locaties in Leiden, Lisse en Noordwijk. Op het servicecenter in Leiden werkt een hecht team van backoffice specialisten. (Pedagogisch) medewerkers en teamleiders zorgen op de locaties voor een zo goed mogelijke ontvangst, opvang en ontwikkeling van kinderen en voor een zo goed mogelijke samenwerking en zichtbaarheid in de wijken. 

SPL heeft op het servicecenter in Leiden per direct de vacature beschikbaar van: 

Allround HR Adviseur 

 32 uur per week
 
Afwisselende HR positie van A tot Z voor 
een ervaren, handson en flexibele professional!

 

In de functie van allround HR adviseur bij SPL ben jij het gezicht en aanspreekpunt als het gaat om initiëring, ontwikkeling, uitvoering en borging van het HR beleid. Van A tot Z voer je de HR werkzaamheden zelfstandig uit en begeleid je teamleiders functioneel hierin. 

In de basis zorg je er zelfstandig voor dat de personeelsadministratie betrouwbaar en steeds op orde is (de personeelsdossiers, personeelsmutaties, arbeidsovereenkomsten, verzuimmeldingen, WAZO aanvragen, rapportages enzovoort). Dit is voor ons een belangrijke basis voor ons professionele HR beleid. Jouw werkzaamheden variëren vervolgens van het volgen van de ontwikkelingen in het HR werkgebied en de maatschappij, het initiëren en opstellen van HR beleid tot aan het geven van HR adviezen aan de directeur en de teamleiders. Kom je het meest tot jouw recht als je alle HR werkzaamheden, tactisch, operationeel èn administratief, van A tot Z zelf mag beheren èn uitvoeren? Dan is deze positie misschien voor jou wel een heel mooie nieuwe uitdaging! 

Het aantrekkelijke van de functie is dat geen dag hetzelfde zal zijn. De branche van de kinderopvang is dynamisch. Op de arbeidsmarkt gebeurt er veel. De organisatie is volop in beweging en constant bezig met het verbeteren van de dienstverlening. Voor jou liggen er aansprekende kansen om hieraan bij te dragen en in te begeleiden. 

Je zorgt voor continuïteit en kwaliteit en bent een goede gesprekspartner. Zowel in gesprekken met medewerkers als ook adviserend aan het MT. Jouw HR expertise zien wij als een belangrijke toegevoegde waarde waar wij graag naar luisteren. Door jouw open houding en betrokkenheid ben je goed benaderbaar voor teamleiders en medewerkers en voelen zij zich gehoord en geholpen. 

Welke veelzijdige werkzaamheden liggen er op je te wachten? 

 • Je draagt zelfstandig zorg voor een betrouwbare personeelsadministratie; zoals het opstellen van personeelsovereenkomsten, verwerken van personeelsmutaties, verzuimmeldingen en voor de personeelsdossiers. 
 • Je volgt ontwikkelingen in het HR vakgebied, de maatschappij en de branche (cao, kwaliteitseisen, ontwikkeling etc.). Je komt met initiatieven voor beleidsontwikkelingen, ontwikkelt HR instrumenten en stelt beleidsdocumenten op. 
 • Je bent adviseur en vraagbaak voor directie, teamleiders en medewerkers als het gaat om personele vraagstukken. 
 • Je begeleidt teamleiders in de uitvoering van het HR beleid en zorgt voor een goede borging. 
 • Je hebt een belangrijke coördinerende rol in het instroomproces. 
 • Het beperken van verzuim, en ontwikkelen en uitvoeren van Preventie-, Arbo- en gezondheidsbeleid heeft jouw speciale aandacht. 
 • Je zorgt voor de periodieke managementrapportages. 

Wie ben jij? 

Je hebt een dienstverlenende instelling en hebt daarbij oog voor zowel de persoonlijke als de zakelijke belangen. Je geeft graag, gevraagd en ongevraagd, advies. Je denkt vanuit de strategische koers van de organisatie en schakelt makkelijk tussen tactisch, operationeel en administratief werkniveau, bent handson en houdt makkelijk ‘veel ballen in de lucht’. 
Je wordt blij van het ondersteunen en faciliteren van medewerkers. Het werken met twee cao’s, Kinderopvang en Sociaal Werk, gaat jou soepel af. Daarnaast ben je daadkrachtig, communicatief vaardig (zowel mondeling als schriftelijk), ondernemend, ontwikkelingsgericht, verbindend, gestructureerd en je denkt in oplossingen. Tot slot beschik je over: 

 • Een afgeronde HBO-opleiding Human Resource Management of vergelijkbaar.
 • Actuele kennis van relevante (arbeids-)wetgeving, administratieve (HR)processen en (geautomatiseerde) systemen.
 • Ervaring in een allround HR functie; ervaring binnen de kinderopvang en/of welzijn is zeker een voordeel maar geen vereiste.
 • Kennis van en ervaring met de Wet Verbetering Poortwachter en een visie op verzuim.
 • Een nauwkeurige werkhouding en oog voor detail. 

Wat vind je bij SPL?

 • Een ontzettend leuke baan in een gezellig team.
 • Een aanstelling eerst voor één jaar, met de intentie voor onbepaalde tijd. 
 • De inschaling is conform cao Kinderopvang schaal 10.
 • De werkzaamheden zijn te verdelen over 4 werkdagen waarbij de maandag en dinsdag vaste werkdagen zijn. 
 • SPL vindt ontwikkeling van medewerkers belangrijk en daarom zijn er volop mogelijkheden om je binnen de organisatie te ontwikkelen of bij te leren. 

Solliciteren? 

SPL heeft de werving en het voorselectietraject van deze vacature uitbesteed aan Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang. Ben je geïnteresseerd? Stuur jouw sollicitatiebrief voorzien van een motivatie en met CV zo spoedig mogelijk aan Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang, ter attentie van Margit de Lange o.v.v.  ‘SPLHR03’ via het e-mailadres: sollicitatie@vanheklelieveld.nl. Sollicitaties zullen direct bij binnenkomst in behandeling worden genomen.

Indien je vragen hebt over de vacature dan kun je een e-mail bericht sturen aan Margit de Lange via het e-mailadres: sollicitatie@vanheklelieveld.nl. Zij zal op een passend moment contact opnemen. Indien je liever zelf belt dan kun je dit het beste doen van dinsdag tot en met vrijdag van 16.30 -17.30 uur (06-174 331 33). 

Nadere informatie over SPL en de diverse locaties is te vinden op onze website www.splopvang.nl

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs