HR Coördinator bij Stichting Kinderopvang Zoeterwoude (24 uur)

 

Stichting Kinderopvang Zoeterwoude (SKZ) is 32 jaar geleden opgericht en staat voor goede, betrouwbare en eigentijdse kinderopvang voor kinderen in de leeftijdsgroep van 0 tot 13 jaar. Sommige medewerkers van het eerste uur zijn nog steeds werkzaam bij SKZ. Door de jaren heen is SKZ uitgegroeid tot een professionele organisatie voor kinderopvang met vestigingen in Zoeterwoude Dorp, Zoeterwoude-Rijndijk en Stompwijk. 

SKZ is een betrokken, bevlogen en bekwame organisatie die zich verbindt met de gemeenschap. Klein genoeg voor persoonlijke warmte, groot genoeg voor duurzame kwaliteit. Samen met partners en ouders zorgt SKZ voor een sterke pedagogische omgeving, waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Bij SKZ werken ongeveer 70 enthousiaste medewerkers. De twee clusters worden beiden aangestuurd door een Clustermanager die integraal verantwoordelijk is voor alle werkprocessen op de locaties. Op het centraal kantoor zijn verschillende specialisten voor diverse processen werkzaam ter ondersteuning van de medewerkers op de locaties. 

SKZ is klaar voor een volgende stap. Zij heeft daarom de nieuwe vacature opengesteld voor de functie van 

HR Coördinator 

(24 uren per week, te verdelen over minimaal 3 dagen)

 

Functie inhoud

In deze solo HR positie zorg je als eerste dat de HR administratie goed is ingericht en steeds betrouwbaar en goed op orde is. Je werkt bijvoorbeeld aan de digitalisering van de personeelsdossiers en zorgt dat de personeelsgegevens goed in de systemen staan, verlof, ziek- en betermeldingen en aanzegbrieven zijn geregeld en iedere medewerker in het bezit is van een professioneel arbeidscontract. Als tweede belangrijke taak coördineer je werving en selectie en voer je ook zelf recruitment taken uit (zoals veelzijdige wervingsacties, contacten met onderwijs, sociale media etc.). Ook ondersteun je de medewerker personeelsplanning bij haar afwezigheid met het regelen van korte termijn inval in de personeelsroosters*. Je coördineert de periodieke HR gesprekken cyclus in de organisatie. Je volgt de ontwikkelingen op het gebied van CAO en arbeidsrecht en adviseert hierover aan het MT. Clustermanagers, de Directeur/Bestuurder en medewerkers met operationele HR vragen (zoals over verzuim en ontwikkeling) adviseer en begeleid je vakkundig. Tot slot coördineer en maak je analyses van MTO’s, ontwikkel je personeelsinstrumenten samen met de Directeur/Bestuurder en stel je functiebeschrijvingen en personeelsregelingen op voor het kwaliteitswerkboek zoals een  reiskostenregeling en verlof. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat deze nieuwe HR positie een goede plek krijgt in de organisatie en werkzaamheden logisch worden verdeeld. SKZ is een kleinschalige organisatie en dat maakt dat lijnen kort zijn en jouw HR werk veelzijdig, van A tot Z, en vooral praktisch zal zijn waarbij je veel zal schakelen en ook wel eens een taak zal doen die je van tevoren niet had bedacht.  

*Op de twee dagen in de week dat de medewerker personeelsplanning er niet is, zal je zorgen dat er in geval van plotselinge afwezigheid korte termijn inval is geregeld. Dat zal betekenen dat het soms geen tijd vraagt, soms een half uurtje en soms een dagdeel. Op deze twee dagen zullen je werktijden zijn van 7.30 uur tot 16 uur.  

 

Functie criteria

Om deze functie te kunnen vervullen, vragen wij het volgende: 

Opleiding, kennis, ervaring en vaardigheden:

 • HBO denk- en werkniveau 
 • Een afgeronde HBO HRM opleiding
 • Actuele kennis van arbeidsrecht
 • Goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk)
 • Goede sociale vaardigheden
 • 2-3 jaar werkervaring 

Persoonlijke eigenschappen 

 • Een echte doener, een aanpakker 
 • Flexibel, goed kunnen schakelen in diverse werkzaamheden 
 • Helicopterview
 • Een ontwikkelingsgerichte werkhouding 
 • Nieuwsgierig en leergierig 
 • Samenwerken en verbinden 
 • Georganiseerd  
 • Zorgvuldig
 • Inlevingsvermogen 
 • Visie en kernwaarden uitdragen 
 • Integer 

 

SKZ biedt

Een prettige, persoonlijke en warme werkomgeving in een kleinschalige organisatie waar de lijnen kort en efficiënt zijn. Je hebt volop de mogelijkheid om zaken naar je toe te trekken. Salariëring is volgens de CAO Kinderopvang, deze zullen we tijdens de gesprekken bespreken of is vooraf op te vragen. Er is enige voorkeur voor werkdagen op dinsdag, donderdag en vrijdag maar deze dagen zijn bespreekbaar.      

 

Solliciteren

Wij hebben de werving en de voorselectie van deze vacature uitbesteed aan Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang. Ben je geïnteresseerd? Stuur jouw sollicitatiebrief met CV z.s.m. ter attentie van Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang, Margit de Lange o.v.v. “SKZHR07” via het e-mailadres sollicitatie@vanheklelieveld.nl

Sollicitaties worden direct in behandeling genomen. Eerst zullen doorlopend online voorselectiegesprekken worden gevoerd met Margit de Lange. Daarna zullen met een selectie van kandidaten persoonlijke sollicitatiegesprekken volgen. 

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je het beste een e-mail sturen met jouw vragen en contactgegevens aan Margit de Lange, Van Hek & Lelieveld via het e-mailadres delange@vanheklelieveld.nl. Zij zal op een passend moment contact met je opnemen.

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs