HBO Pedagogisch Medewerker op de groep voor enkele Voorscholen bij Dynamo in Amsterdam

 

Als het aan Dynamo ligt doen zoveel mogelijk mensen mee aan de samenleving.  
Actief, zelfstandig, op eigen kracht. Dynamo beweegt tot meedoen.

 

Kom jij als HBO Pedagogisch Medewerker op de groep ontwikkeling bieden voor ieder kind? Als HBO Pedagogisch Medewerker zal je aanvullende taken verrichten* en bieden wij jou arbeidsvoorwaarden volgens schaal 7.  

 

Dynamo Amsterdam stimuleert bewoners om actief deel te nemen aan de samenleving, zodat niemand aan de kant hoeft te staan. Dynamo biedt in Amsterdam een compleet aanbod van welzijnswerk, maatschappelijke dienstverlening en kinderopvang. Kinderopvang is een belangrijk onderdeel daarvan en wordt aangeboden onder de naam Dynamo Voorscholen.  (https://dynamopeuters.nl/dynamo-voorschool-amsterdam/).    

Dynamo Voorscholen biedt vanuit 35 voorscholen in Amsterdam, aan kinderen van twee tot vier jaar op een spelende wijze voorbereiding op het basisonderwijs. Dynamo heeft locaties in de stadsdelen Oost, Zuid, West en Centrum. Dynamo is een maatschappelijke organisatie die er is voor iedereen; inclusie en diversiteit nemen bij Dynamo een heel belangrijke plek in. 
Dynamo Voorscholen wil ervoor zorgen dat zoveel mogelijk kinderen in Amsterdam zo goed mogelijk voorbereid naar de basisschool gaan. Dat is waar wij voor staan. Dynamo is er voor ieder kind en biedt steeds ondersteuning ‘op maat’ in de ontwikkeling van kinderen. Zo werken wij bijvoorbeeld met verschillende VVE programma’s. 

Dynamo werkt daarvoor intensief samen met het onderwijs. Zij neemt actief deel aan het vormen van integrale kindcentra (IKC’s). Dynamo werkt verder samen met een uitgebreid netwerk van verschillende specialistische organisaties rondom kind ontwikkeling in Amsterdam. Dynamo gelooft erin dat organisaties samen meer zullen bereiken voor kinderen.  

Dagelijks werken de 150 betrokken en bevlogen medewerkers van Dynamo Voorscholen samen hard aan het leveren van de allerbeste opvang en de doorgaande lijn met de basisschool. 

Professionaliteit en hoge kwaliteit vinden we bij Dynamo erg belangrijk. Wij hebben al lange tijd een goede naam en deze willen we hoog houden! Dynamo is HKZ gecertificeerd en wij bieden een uitgebreid aanbod aan opleiding en ontwikkeling. Het versterken van de pedagogische kwaliteit en de ouderbetrokkenheid wordt mede door de inzet van de Pedagogisch Coaches en Coördinatoren Ouderbetrokkenheid gerealiseerd. 

Voor enkele voorschool locaties in Amsterdam kijken wij uit naar een nieuwe collega:


Pedagogisch Medewerker HBO

voor 16  uur verdeeld over 3 dagen, eventueel uit te breiden met invaluren tot 22 uur per week

 

Hoe ziet jouw dag er uit?

Je werkdag start om 08:30 uur. Je hebt zin in de dag, er staan leuke themagerichte activiteiten in de planning. De eerste kinderen komen over een kwartier en je zorgt met jouw collega dat de groep er uitnodigend uitziet en dat je goed voorbereidt de dag begint. De afgelopen dagen hebben jullie met de kinderen spelenderwijs doelgerichte activiteiten gedaan binnen het thema. Vandaag gaan jullie tijdens de  kringactiviteit hierover verder praten en de activiteiten zijn gericht op dit thema. De kinderen komen lachend binnen, ook zij hebben zin in de dag. Een aantal ouders nemen direct afscheid, andere ouders blijven nog 30 minuten meespelen. Een ouder vraagt jouw advies over de taalontwikkeling van haar kind. Je signaleert dat er nu onvoldoende tijd is om de ouder goed te woord te staan en maakt een afspraak voor later die dag. De ochtend vliegt voorbij, de kinderen en jijzelf hebben genoten van de activiteiten. Na een gezamenlijke lunch is het alweer tijd om de dag af te ronden. Om 13:50 uur zijn de kinderen opgehaald. Samen met jouw collega verdeel je de taken rondom groeps- en ouderbetrokkenheid activiteiten.

*Als HBO’er op de groep heb je een extra verantwoordelijkheid in het bevorderen van het opbrengstgericht werken binnen de voorschool en het verhogen van de kwaliteit op de groep. Je hebt een voortrekkersrol en een coachende houding naar je collega, ouders en kinderen. Je ondersteunt vakinhoudelijk jouw collega hierbij.

Na een goed overleg met jouw collega over het groepsplan, activiteitenplanning en observaties van de kinderen waarin de acties voor de komende dagen zijn afgestemd, sluit je de dag af. Weer een (waarde)volle dag als pedagogisch medewerker HBO’er op de groep van de voorschool!

Wie ben jij?

Jij geniet van het zelfstandig en deskundig invulling geven aan de organisatie van jouw voorschool. 
Je begeleidt de individuele peuter vanuit een pedagogische en didactische invalshoek. Het werken met een VVE methode (Kaleidoscoop, Startblokken, Uk en Puk, Piramide) gaat jou goed af.

Verder:

 • Ben je in het bezit van minimaal een HBO diploma in pedagogische richting (kijk op fcb.nl welke opleidingen kwalificeren voor de functie pedagogisch medewerker). 
 • In het bezit van een VVE certificaat.
 • Kan je een goede inhoudelijke bijdrage geven om samen met collega’s het groepsplan en themaplanning op te stellen. 
 • Weet je verdieping aan te brengen in het pedagogisch en didactisch handelen op de voorschool door een positief reflecterende houding naar jezelf en collega’s.
 • Investeer je in een open communicatiestructuur met ouders, collega’s en samenwerkingspartners waardoor de kinderen zo compleet mogelijk ondersteund worden in hun ontwikkeling en de doorgaande leerlijn met de basisschool wordt gerealiseerd.
 • Werk je graag mee aan een optimale personele inzet binnen de organisatie, ook als dit betekent dat je (incidenteel) op een andere locatie moet werken. 

Wat bieden wij jou? 

 • Een dynamische en leerzame functie binnen een enthousiaste organisatie met veel ontwikkelmogelijkheden.

 • Diverse opleidingsmogelijkheden waaronder EHBO en BHV, en interne trainingstrajecten 

 • Ondersteuning van een teamleider, pedagogisch coach en een ouderbetrokkenheid coördinator.

 • Werktijden zijn grotendeels onder schooltijd, voorscholen zijn dagdelen van 5 uur en 20 minuten geopend , daarna heb je ruimte voor het uitvoeren van organisatorische en administratieve taken en het houden van overleg.

 • Je werkt 40 weken per jaar en bent de 12 weken schoolvakantie vrij. Je werkt iedere week een aantal uren meer om deze extra weken verlof te compenseren.

 • Je ontvangt een contract voor bepaalde tijd en salaris conform de CAO Kinderopvang. 

 • De functie is ingeschaald in salarisschaal 7 met een minimum van € 2.453,- en een maximum van € 3.245,- bruto op basis van een dienstverband van 36 uur per week (CAO januari 2022). 

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met de teamleider Naima Azzouz , per telefoonnummer 06-51157388. 

Wij ontvangen jouw sollicitatie graag via de website van Dynamo.https://www.dynamo-amsterdam.nl/vacaturetype/betaald/

De sollicitatie  procedure vindt intern en extern tegelijkertijd plaats. Bij gelijkwaardige geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang. De vacature staat open tot de juiste kandidaat is gevonden.

 

 

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs