Directeur bij BSO Popeye in Diemen (28-32 uur)

 

In verband met het aangekondigde vertrek van de huidige Directeur in de loop van 2023, is de vacature ontstaan van:

 

Directeur

28-32 uur per week

Een veelzijdige functie van operationeel tot aan strategie,
voor een betrokken, kwaliteitsgerichte en hands-on Directeur

Werkgebied: Diemen 

 

Over BSO Popeye

BSO Popeye is al sinds 1986 een vertrouwd begrip in Diemen. BSO Popeye is een maatschappelijke, kleinschalige, warme en persoonlijke Buitenschoolse Opvang organisatie. 
BSO Popeye biedt naschoolse opvang en vakantieopvang aan kinderen van verschillende basisscholen in Diemen. Drie BSO groepen zijn in de school en zeven groepen zijn op loopafstand van de school. De BSO is verspreid over zes locaties in Diemen. De organisatie staat voor laagdrempeligheid (ieder kind is welkom), een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren, voor een huiselijke en veilige sfeer, een persoonlijke uitstraling, kindontwikkeling, samenwerken en voor hoge kwaliteit. 

Over de functie

In deze functie zal je beginnen als plaatsvervangend Directeur en na pensionering van de huidige Directeur in de zomer van 2023, de functie van Directeur gaan invullen. 

In deze veelzijdige functie is geen dag hetzelfde. Als Directeur volg je de externe en interne ontwikkelingen, de kwaliteitsregels en de wetsontwikkelingen en deze vertaal je naar strategische en tactische beleidsvoorstellen voor de organisatie, vanuit een sterke visie op kinderopvang en kindontwikkeling. Vervolgens realiseer je het beleid samen met het team door het maken van concrete werkplannen en het uitvoeren ervan en door het richting geven aan en besturen van de organisatie. Je faciliteert, coacht en begeleidt de twee Leidinggevenden zodanig dat zij het beste uit zichzelf en hun locaties kunnen halen. Je monitort dat het beleid geborgd wordt op de locaties. Je werkt samen met de Leidinggevenden, met de gemeente en met andere samenwerkingspartners binnen Diemen, op strategisch/tactisch/operationeel niveau. Je speelt in op kansen die zich voordoen. 

Je werkt samen met de PVT en de Oudercommissie. Je vervult zelf verschillende administratieve en operationele werkzaamheden. Als Directeur ben je een verbinder, je coacht, krijgt anderen in beweging, zorgt voor een positief imago in de omgeving en stimuleert samenwerking op ieder niveau in de organisatie en daarbuiten. Teneinde persoonlijke en kwalitatief hoogwaardige BSO aan te kunnen bieden aan alle kinderen.   

Als Directeur onderhoud je een klimaat waarin leidinggevenden en medewerkers zich veilig en betrokken voelen, autonomie en eigenaarschap tonen, verbinden, open communiceren en verder kunnen ontwikkelen. 

Structuur en Bestuursmodel

Als Directeur rapporteer je aan het Bestuur (op afstand) en geef je leiding aan twee Leidinggevenden, een medewerker P&O en Financiële Administratie, een Secretaresse/Plaatsingsmedewerker en indirect aan twee Cluster Assistenten, een Pedagogische Coach en aan ongeveer 30-35 medewerkers.

Wat biedt BSO Popeye?

BSO Popeye biedt (secundaire) arbeidsvoorwaarden conform de CAO Kinderopvang (schaal 13). De Directeur vindt een veelzijdige positie in een maatschappelijke, warme, persoonlijke en kleinschalige organisatie in een team van betrokken en loyale medewerkers. De Directeur krijgt de kans om bij te dragen aan ontwikkeling van de organisatie in aansluiting op een sector die steeds in beweging is. 

Wie zoeken wij…

Voor deze veelzijdige functie zoeken wij een nieuwe Directeur met ervaring in het sociale domein/de kinderopvangsector, die zich thuis voelt in een kleinschalige en persoonlijke organisatie. Vanuit helicopterview goed overzicht houdt over alle werkprocessen en goed kan verbinden en schakelen tussen operationele vraagstukken op de locatie, de administratie en het ontwikkelen van organisatiebeleid en de strategie. En daarmee aandacht heeft voor zowel de details als voor de grote lijnen. 

Verder zal de nieuwe Directeur beschikken over:  

 • HBO+/academisch werk- en denkniveau; Analytisch vermogen.
 • Externe oriëntatie.
 • Visie. 
 • Goede pedagogische kennis, met name gericht op kinderen van 4-12 jaar.
 • Maatschappelijk ondernemend en ‘hands-on’; denkend in kansen en mogelijkheden.
 • Probleemoplossend vermogen. 
 • Gedegen ervaring als Manager of Directeur in (kleinschalige) organisaties in de kinderopvangbranche op strategisch, tactisch en operationeel niveau (bijvoorbeeld opgedaan door het vervullen van een MT positie). 
 • Ervaring en vaardigheid in het coachen en aansturen van leidinggevenden en medewerkers, meenemen van mensen in veranderingen en een visie op leiderschap.
 • Bedrijfskundige vaardigheden voor het opstellen en werken met jaarwerk, begrotingen en stuurcijfers. 
 • Ervaring met het (mede) ontwikkelen van organisatiestrategie, steeds volgen van externe ontwikkelingen en opstellen van beleidsdocumenten en werkprotocollen.  
 • Gedegen kennis van de (actuele) wet- en regelgeving in de kinderopvangbranche. 
 • Slagvaardigheid, besluitvaardigheid en een resultaatgerichte werkhouding. 
 • Sterke communicatieve vaardigheden, zowel verbaal als schriftelijk. 
 • Sterke sociale vaardigheden; benaderbaar, verbindend, laverend, overtuigingskracht. 

Solliciteren

Stuur jouw motivatiebrief met CV zo spoedig mogelijk ter attentie van Margit de Lange, Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang (o.v.v. BSOPPD01) via het emailadres: sollicitatie@vanheklelieveld.nl

Eerst zal Margit de Lange voorselectiegesprekken voeren op 3 en 5 oktober 2022 en daarna zullen afspraken plaatsvinden met leden van de selectiecommissie en de adviescommissie van BSO Popeye. Een ontwikkelassessment zal worden opgenomen in de procedure. 

Op deze vacature kunnen zowel interne als externe kandidaten reageren. Bij gelijke geschiktheid krijgt een interne kandidaat voorrang.

Vragen?

Stuur dan een Whatsapp bericht aan Margit de Lange (06-174 331 33). Margit belt jou dan terug op een passend moment met alle aandacht. 
 

 
Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs