Dubbelklik om te bewerken
Aanraken om te wijzigen

Clustermanager voor een grote maatschappelijke kinderopvangorganisatie in het midden van het land (28 uur)

 

De organisatie

De organisatie waar wij voor werven is een een regionale, maatschappelijke organisatie voor kinderopvang in Midden-Nederland met kinderdagverblijven, peuteropvang, buitenschoolse opvang en een gastouderbureau. Bij de organisatie werken bijna 2000 medewerkers. De organisatie is ingedeeld in 6 regio's en in clusters.

Jouw werk

De organisatie vindt het belangrijk dat kinderen zich ontwikkelen. Om dat optimaal te realiseren werken we intensief samen met gemeenten, scholen, sportverenigingen en consultatiebureaus. Als clustermanager verbind je onze kinderopvang aan deze partijen. Je kijkt naar de mogelijkheden en neemt het initiatief om met de juiste mensen te schakelen. Naast een verbindende factor ben je natuurlijk ook een clustermanager die de zaken ‘gewoon’ goed geregeld heeft. Niet alleen beleidsmatig, maar ook financieel.

In deze functie coach, begeleid, faciliteer en stimuleer je medewerkers. Je faciliteert en stuurt een team van betrokken pedagogisch medewerkers zodanig aan, dat zowel zij als de kinderen in een fijne werksfeer het beste uit zichzelf kunnen halen. Iedere opvanglocatie kent zijn eigenheid en sfeer. Je voert regelmatig overleg met de teams en werkt nauw samen met de senior pedagogisch medewerker(s). Deze richten zich vooral op de teams van pedagogisch medewerkers, personeelsplanning en de borging van de kwaliteit waar wij voor staan. De regiomanager en de stafafdelingen adviseren en ondersteunen vanuit het hoofdkantoor. Samen zorgen jullie ervoor dat ouders de kwaliteit en sfeer waar wij voor staan ervaren.

In dit cluster geef je leiding aan een Kinderdagverblijf met 7 groepen en een BSO. In de nabije toekomst wordt hier mogelijk ook peuteropvang aan toegevoegd. Het cluster bestaat momenteel uit zo’n 35 pedagogisch medewerkers en twee senior pedagogisch medewerkers. De uitdaging is om het samen met het team verder te ontwikkelen. Ook heb je intensief contact met de scholen, de gemeente en plaatselijke verenigingen. Je zorgt voor een blijvend goede samenwerking tussen onze organisatie en deze partijen. Verbinden, bouwen en ondernemen. Dat is wat je doet.

Bij jouw werk in het cluster word je ondersteund door twee senior pedagogisch medewerkers die zich naast gedeeltelijk flexibel werken op de groepen o.a. bezighouden met coachen van het team, personeelsplanning en uitvoering van het pedagogisch beleid. Je zult hiernaast ook nauw samenwerken met de clustermanagers en senior pedagogisch medewerkers van de andere clusters.

Jouw aanpak, dit ben jij

Je motiveert en inspireert medewerkers met jouw enthousiasme en liefde voor het vak. Je zet anderen in hun kracht. Verder ben je evenwichtig en besluitvaardig. Je bent een gestructureerd werker, die goed het overzicht weet te houden en verbinding kan leggen. Tegelijkertijd ben je flexibel en creatief. Je staat stevig in je schoenen en straalt enthousiasme en daadkracht uit. Je hecht veel waarde aan een sterke samenwerking en bent ervan overtuigd dat je samen meer bereikt. Met je teams, maar ook samen met andere partijen. Jij handelt vanuit verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij alles wat er op je locaties gebeurt. Jij past bij ons, want je hebt:

 • een hbo-diploma in een passende richting;
 • affiniteit met kinderopvang;
 • aantoonbare ervaring met het aansturen van teams;
 • pedagogische kennis, of de bereidheid om je deze kennis snel eigen te maken door het volgen van een opleiding.

Wat kun je van ons verwachten?

Deze baan biedt jou mogelijkheden voor eigen inbreng en initiatief. Je hebt veel vrijheid in onze organisatie met ruimte voor innovatie en veranderingen. Je wordt vanuit het hoofdkantoor ondersteund door snel schakelende experts van de stafafdelingen. Bij de organisatie sta je nooit stil. Je blijft jezelf ontwikkelen, door scholing, onderlinge intervisie en persoonlijke aandacht. 

Verder bieden we je:

 • een afwisselend takenpakket binnen een organisatie met een open en informele cultuur;
 • een uitdagende baan met veel ruimte voor eigen inbreng. Je blijft jezelf ontwikkelen door scholing, onderlinge feedback en persoonlijke aandacht;
 • een contract voor 28 uur per week;
 • een salaris tussen € 3.089,- tot € 4.155,- per maand (schaal 10 CAO Kinderopvang) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantietoeslag;
 • 210 vakantie- en verlofuren op jaarbasis (op basis van een 36-urige werkweek;
 • een reiskostenvergoeding;
 • trainingen en cursussen;
 • een fietsplan, zodat het financieel aantrekkelijker wordt om een fiets te kopen;
 • een bijdrage aan je sportabonnement;
 • de mogelijkheid om gebruik te maken van een collectieve zorgverzekering;
 • een prima pensioenopbouw.

Solliciteren

Van Hek & Lelieveld (VH&L) ondersteunt deze organisatie met het helpen invullen van deze interim vacature. Graag ontvangen wij zo spoedig mogelijk jouw motivatiebrief en CV via het e-mail adres: sollicitatie@vanheklelieveld.nl  Margit de Lange van VH&L maakt graag persoonlijk kennis met jou. 

Voor eventuele vragen kun je bellen van dinsdag tot en met vrijdag tussen 16.30 uur en 17.30 uur met Margit de Lange (079-362 26 43). Je kunt ook een e-mail bericht sturen.  sollicitatie@vanheklelieveld.nl.  

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure. 

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs