Beleidsadviseur Pedagogiek bij Vlietkinderen in Voorburg e.o. (28-32 uur)

 

Vlietkinderen, een professionele, middelgrote kinderopvangorganisatie in Voorburg, Leidschendam en Den Haag, heeft plaats voor een   

Beleidsadviseur Pedagogiek (28 – 32 uur)

Standplaats Voorburg, Schaal 10

 

Elk kind verdient een rijke ontwikkelomgeving. Wij ontvangen ieder kind met open armen en een open blik. Als maatschappelijke kinderopvangorganisatie in de regio Haaglanden bieden wij kinderen van 0-12 jaar een rijke ontwikkelomgeving waarin wij ze uitdagen om zichzelf èn de wereld te ontdekken. Dit doen we samen met onze partners uit het onderwijs en jeugdzorg, want samenwerking is voor ons de weg. Wij zijn een ontwikkelingsgerichte, professionele organisatie met ongeveer 350 bevlogen medewerkers en wij zijn volop in beweging. Vlietkinderen is op weg naar de toekomst, ontwikkelt voor de wereld van morgen. 

Binnen ons team Pedagogiek, onderdeel van de afdeling HR & Pedagogiek, staat de ontwikkeling van kinderen centraal. Wat hebben zij van onze professionals nodig en binnen welk klimaat spelen en ontwikkelen zij? Vanuit het pedagogisch beleid wordt de vertaalslag gemaakt naar de uitwerking op de locaties. En naar wat de medewerkers daarvoor nodig hebben. Wij verbinden het leren & ontwikkelen van kinderen èn medewerkers met elkaar. Het team Pedagogiek geeft richting en begeleiding aan het ontwikkelingsgerichte aanbod op de locaties en werkt daarvoor samen met onze Kindcentra managers. De ontwikkeling van de 21e-eeuwse vaardigheden is voor ons een belangrijke pijler in ons pedagogisch beleid. Mooi om te zien hoe dit leidt tot inspiratie, want ontwikkeling van kinderen bruist en geeft energie. Passen deze uitgangspunten bij jou, ga je met ons mee?

Wat ga je doen? 

 • Je volgt de ontwikkelingen op gebied van pedagogiek, kinderopvang en de doorgaande lijn van 0-12 jaar, analyseert en maakt een vertaling naar onze organisatie. De brede talentontwikkeling voor 4-12 jaar en het toegangsrecht voor 0-4 jaar zijn belangrijke speerpunten. 
 • Je ontwikkelt naar aanleiding daarvan pedagogisch beleid/ pedagogische speerpunten. Je brengt als Beleidsadviseur Pedagogiek de magic en de logic bij elkaar. Belangrijke focus daarbij is dat onze kerntaak verschuift naar kindontwikkeling. 
 • Je vertaalt de ontwikkelingen en het vastgestelde beleid naar concrete (beleids-) ontwikkelingstaken, activiteiten en projecten. Ons uitgangspunt hierbij is dat we de pedagogiek gezamenlijk dragen; de aanpak is proces- en ontwikkelingsgericht.
 • Je ontwikkelt en geeft uitvoering aan een plan om de kwaliteit van de VE te verhogen.
 • Je adviseert en ondersteunt het management bij de inhoudelijke ontwikkeling en het aanbod (dagprogramma) van en voor kinderen in de doorgaande lijn, het pedagogisch handelen, de inrichting van de locatie en de materialen, steeds vanuit de pedagogische visie van Vlietkinderen.
 • Je ontwikkelt en geeft uitvoering aan informatie- en kennisoverdracht op het gebied van pedagogiek binnen de eigen organisatie en daarbuiten. 
 • Je draagt, samen met de collega’s van Leren & Ontwikkelen, zorg voor inspiratie en motivatie op de werkvloer. 
 • Je ontwikkelt een visie op het gebruik van een instrument voor kwaliteitsmeting, bewustwording, gerichte ontwikkeling en evaluatie.
 • Je neemt deel aan externe werkgroepen en bent verantwoordelijk voor, bij het aandachtsgebied passende, subsidietrajecten. 
 • Je adviseert ten aanzien van pedagogische vraagstukken en bent aandachtsfunctionaris van de ‘Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld’.

Wat hebben wij jou te bieden? 

Je zal werken in een (best) jong team, waar humor en het ‘wij-gevoel’ belangrijk zijn. Onze organisatie en branche zijn volop in beweging en bieden mooie toekomstperspectieven, zowel inhoudelijk als in persoonlijke groei. Daarnaast bieden we je : 

 • Een verantwoordelijke, zelfstandige rol in een financieel gezonde en dynamische organisatie.
 • Deel uit te maken van afdeling HR & Pedagogiek. In het team Pedagogiek werk je samen met een collega Beleidsadviseur Pedagogiek en vier Pedagogisch Coaches. 
 • Een functie die is ingedeeld in schaal 10 van de cao kinderopvang.
 • Een hybride mogelijkheid tot werken. Dat bekent dat we thuiswerken en werken op kantoor/ locaties afwisselen afhankelijk van de aard van het werk.
 • Deelname aan het leiderschapsprogramma ‘Ruimte voor groei’.

Wat vragen wij van jou? 

Jouw hart gaat kloppen van pedagogiek, je gelooft dat de kinderopvang een belangrijke toegevoegde waarde biedt aan de ontwikkeling van jonge kinderen. Je bent vrolijk en inspirerend, makkelijk benaderbaar, hebt gevoel voor humor en je beschikt natuurlijk over uitstekende adviesvaardigheden. Je bent nieuwsgierig, leest graag over nieuwe wetgeving en inzichten en jouw analytisch vermogen combineer je met een proactieve, doortastende houding. Je bent gericht op samenwerken en zorgt voor inhoudelijke verbinding. En verder: 

 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding op het gebied pedagogiek/ jonge kind.
 • Minimaal 5 jaar ervaring als beleidsadviseur.
 • Goede digitale vaardigheden is een must.
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden.

Interesse? 

We bieden je een inspirerende werkomgeving en uitgebreide ontwikkelkansen. Heb jij ambities om je verder te ontwikkelen dan komen wij heel graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Stuur jouw motivatiebrief met CV zo spoedig mogelijk via het emailadres: solliciteren@vlietkinderen.nl.  

Heb je vragen, neem even contact op met Marieke Zweekhorst, 06 -14 93 92 59 of Matthy Verbunt, 06-17 40 58 87.
 

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs