Algemeen Manager bij Kinderdagverzorging De Kasteeltuin (Rotterdam, hoger management, 24 uur)

 

Als je door de Kasteelpoort binnenloopt, waan je je direct in een heel andere wereld… “Dit is een plek waar ieder kind wil zijn!” 

 

Kinderdagverzorging De Kasteeltuin is een zelfstandig kinderdagverblijf zonder winstoogmerk in Spangen, Rotterdam-West. De Kasteeltuin is in 2014 opgericht vanuit een uniek initiatief van ouders en medewerkers met een sterke visie op kinderopvang. De oorsprong van de Kasteeltuin gaat veel verder terug en ligt in de oudste kinderopvangorganisatie in Rotterdam, Beatrix, ontstaan in 1939. De Kasteeltuin is gevestigd in een uniek, sfeervol en met groen omgeven pand. Een authentieke kleuterschool met veel licht, ruime groepen en een mooie, ruime, natuurlijke buitenruimte met ook een moestuin en een watertuin. 

Er wordt kinderopvang aangeboden aan vijf horizontale groepen kinderen van 0-4 jaar. De Kasteeltuin is opgezet vanuit de overtuiging dat jonge kinderen een hoogwaardige vorm van verzorging verdienen. De kinderen krijgen elke dag een warme maaltijd, vers bereid door onze eigen kokkin met verse ingrediënten. Natuur en veel buiten zijn vinden we bij De Kasteeltuin heel belangrijk. De kinderen spelen dagelijks heerlijk buiten in de tuin, ook als het regent. Het plezier van kinderen om te spelen en te groeien is voor ons het belangrijkste. Lekker groeien, bloeien, stoeien en knoeien op de Kasteeltuin!

De warme, persoonlijke sfeer en ouderparticipatie staan bij de organisatie heel hoog in het vaandel. De Kasteeltuin werkt vanuit een sterke maatschappelijke visie, zonder winstoogmerk. Alle resultaten van de organisatie worden geïnvesteerd in het kunnen bieden van de beste opvang voor kinderen en in de medewerkers en hun ontwikkeling. Er is veel aandacht voor kwaliteit, pedagogiek en duurzaamheid. 

Een relatief nieuwe crèche, maar met een schat aan ervaring. Bij De Kasteeltuin is een vast team van ongeveer 30 veelal zeer ervaren medewerkers werkzaam. Sommigen van hen werken al 35 jaar in de kinderopvang. Met veel betrokkenheid, liefde en aandacht.  Het team wordt gecomplementeerd door een Manager Pedagogiek en een Assistent Leidinggevende/Pedagogische Coach. Het Bestuur dat wordt gevormd door ouders, voorheen ouders, en grootouders, is bij de organisatie betrokken. Professioneel personeelsbeleid met ruimte voor talentinzet, initiatieven en ontwikkeling wordt belangrijk gevonden.     

De Kasteeltuin heeft een  vacature opengesteld voor de functie van:  

ALGEMEEN MANAGER

 24 uur    

Een veelzijdige functie van operationeel tot aan strategie,
voor een betrokken, kwaliteitsgerichte en warm-zakelijke manager


De functie 

In deze veelzijdige functie is geen dag hetzelfde. Samen met de Manager Pedagogiek en de Assistent Leidinggevende draagt de Algemeen Manager de koers en het beleid van de organisatie uit aan de medewerkers. De Algemeen Manager zorgt samen met het Bestuur voor het ontwikkelen en bijstellen van de koers. 
De Algemeen Manager zal hiervoor externe ontwikkelingen volgen, nieuwe kwaliteitsregels en wetswijzigingen doorgronden en deze vertalen in beleid en implementeren en borgen in de organisatie. Met als doel: kwalitatief hoogwaardige pedagogische opvang, inzet van talenten en het steeds voldoen aan de kwaliteitseisen. De stijl van leidinggeven is gericht op ‘medewerkers en teams in hun kracht zetten’; vanuit vertrouwen stimuleren en motiveren, geven van eigen verantwoordelijkheid, faciliteren, begeleiden van ontwikkeling en ruimte bieden voor initiatief. 
De Algemeen Manager draagt zorg voor verzuimbegeleiding en voor werving en selectie. De Algemeen Manager voert diverse administratieve en operationele P&O- en facilitaire werkzaamheden uit (zoals het voeren van functioneringsgesprekken en opstellen van arbeidsovereenkomsten). Vanuit een helicopterview houdt de Algemeen Manager overzicht op de uitvoer van de werkzaamheden vanuit kwalitatief en financieel perspectief. 

De Algemeen Manager is op strategisch  niveau in gesprek met de gemeente, de GGD, het basisonderwijs en met verdere samenwerkingspartners. De Algemeen Manager werkt aan een sterke positie in de wijk. Hij/zij onderhoudt de relatie met de personeelsvertegenwoordiging en overlegt periodiek met het Bestuur over ontwikkelingen en over de financiële-, kwaliteits- en personeelsdoelstellingen.   

Structuur en bestuursmodel

De Algemeen Manager rapporteert aan het Bestuur en geeft leiding aan de organisatie. Het Bestuur is toezichthoudend. De Algemeen Manager stuurt direct alle Pedagogisch Medewerkers aan.  

Functie eisen  

Voor deze veelzijdige functie zoeken wij een nieuwe Algemeen Manager met visie op en affiniteit met de kinderopvangsector, toegankelijk en die zich thuis voelt in een kleinschalige organisatie. Een manager die duurzaam in het leven staat, nieuwsgierig en vernieuwend is en die aandacht heeft voor mensen en voor organisatieontwikkeling.  Een manager die goed overzicht houdt over alle werkprocessen, enthousiast wordt van initiatieven van anderen en deze weet te betrekken. Een manager die flexibel is en goed kan schakelen tussen operationele vraagstukken op de locatie, administratie en het ontwikkelen van organisatiebeleid en de strategie. 

Verder zal de nieuwe Algemeen Manager beschikken over:   

 • Een afgeronde relevante HBO opleiding aangevuld met een management opleiding op minimaal HBO niveau. Een afgeronde bedrijfsmatige opleiding is een pre. 
 • Pedagogische affiniteit. 
 • Affiniteit met facilitaire vraagstukken. 
 • Gedegen kennis van de (actuele) wet- en regelgeving in de kinderopvangbranche. 
 • Gedegen ervaring met het (mede) ontwikkelen van organisatiestrategie, steeds volgen van externe ontwikkelingen en opstellen van beleidsdocumenten en werkprotocollen.  
 • Gedegen ervaring als (hoger) manager of directeur in (kleinschalige) organisaties in de kinderopvangbranche op strategisch, tactisch en operationeel niveau (bijvoorbeeld opgedaan door het vervullen van een MT positie). 
 • Faciliterende, participerende leiderschapsvaardigheden en inspirerende, stimulerende en coachende managementvaardigheden, opgedaan door het minimaal vier jaar  aansturen en helpen ontwikkelen van een team van vijfentwintig of meer (pedagogisch) medewerkers. 
 • Maatschappelijk ondernemerschap.
 • Bedrijfskundige vaardigheden voor het beheersen van het financiële proces. In het bijzonder: het opstellen van en werken met begrotingen, jaarrekeningen en stuurcijfers. 
 • Autonomie en besluitvaardigheid. 
 • Een klant-, kwaliteits- en ontwikkelingsgerichte werkhouding.
 • Daadkracht en een resultaatgerichte werkhouding. 
 • Goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk). Open, transparante en duidelijke communicatie. 
 • Goede sociale vaardigheden. Empathisch vermogen. 
 • Een verbindende werkhouding gericht op samenwerken. 
 • Helicopterview en analytisch vermogen. 
 • Een georganiseerde en nauwkeurige werkhouding, oog voor detail en voor de grote lijnen. 
 • Een goede Engelse spreekvaardigheid is een pre. 

Wat biedt Kinderdagverzorging De Kasteeltuin? 

 • Een nieuwe functie op hoger managementniveau die in samenwerking met het bestuur en het team verder vorm gegeven zal gaan worden. 
 • Een aansprekende functie in een warm en persoonlijk team van betrokken collega’s. 
 • Een veelzijdige functie die is gericht op zowel de verbinding met anderen, aansturing van medewerkers, administratie, organisatieontwikkeling als op de strategische koers van de organisatie. 
 • Een aanstelling voor eerst één jaar met de intentie voor onbepaalde tijd. 
 • De inschaling is conform CAO Kinderopvang. 
 • Ruimte voor opleiding en ontwikkeling. 

Solliciteren op deze functie?

Kinderopvangvoorziening De Kasteeltuin heeft de werving en het voorselectietraject van deze vacature uitbesteed aan Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang. Ben je geïnteresseerd? Stuur jouw motivatiebrief met CV zo spoedig mogelijk naar Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang, ter attentie van Margit de Lange o.v.v. “KTAM01” via het e-mailadres: sollicitatie@vanheklelieveld.nl.  

Sollicitaties zullen direct bij binnenkomst in behandeling worden genomen. We vragen je om afwezigheid in verband met bijvoorbeeld vakantie in de maanden juli en augustus op te nemen in jouw motivatiebrief. 

Indien je vragen hebt over de vacature dan kun je een e-mail bericht sturen aan Margit de Lange via het e-mailadres: sollicitatie@vanheklelieveld.nl. Zij zal op een passend moment contact opnemen. Verdere informatie over Kinderdagverzorging De Kasteeltuin kun je lezen op de website www.dekasteeltuin.nl

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs