Interim Projectcoördinator Roosteren en Recruitment bij SkippyPepijn in Pijnacker (24-28 uur, circa 8 maanden)


Bij SkippyPepijn vinden we het belangrijk dat alles tot in de puntjes geregeld is. Bij ons werken bevlogen en sociale mensen met passie voor kinderen en ontwikkeling. We willen dat de focus van medewerkers ligt op de kinderen, daarom hebben we mensen nodig die ervoor zorgen dat de basis op orde is. In de huidige tijd vinden we het van groot belang dat de werkdruk bij onze medewerkers verlaagd wordt. Dit betekent dat wij op dagelijkse basis goed inzichtelijk moeten hebben welke diensten open staan en goed inzichtelijk moet zijn welke vacatures open staan. Daarvoor is het belangrijk dat zowel de processen voor het roosteren van diensten, als die van het werven en selecteren van nieuwe Pedagogisch Medewerkers worden aangescherpt. 


Wat ga je doen?

Het roosterproces van medewerkers is een heel belangrijk proces om de locaties vlekkeloos te kunnen laten verlopen. Dit proces kan bij onze organisatie beter. Je zal ons roosterproces zoals het nu loopt analyseren, het proces in kaart brengen en komen tot een verbeterplan. Vervolgens zal je dit plan ook implementeren.  
Als tweede zal je coördinator zijn van de pedagogische vacatures binnen SkippyPepijn. De werving wordt verzorgd door de afdeling marketing en communicatie. Je zorgt voor de bewaking van de instroom, voortgang en uitstroom van de kandidaten in procedure, voor de professionele communicatie met kandidaten en je voert (mede) selectiegesprekken, in afstemming met de Vestigingsmanagers. Je houdt overzicht over alle vacatures en de juiste kandidaat op de juiste plek.   

Dit alles doe je als (meewerkend) coördinator van het Roosterdienstteam; een voornamelijk zelfsturend en enthousiast team dat ervoor klaar is om een verbeterstap in de processen te gaan maken en daar hulp voor nodig heeft. Je werkt intensief samen met de HR afdeling en de coördinator van de Regio Ondersteuners. Als je onze organisatie verlaat dan zullen de processen van roosteren en recruitment goed zijn georganiseerd en geborgd bij de medewerkers en managers.

Jij gaat zorgen voor een roosterdienst 2.0, waardoor SkippyPepijn efficiënt en effectief kan plannen, adequaat kan handelen en tijdig vacatures uit kan zetten. Daarbij zijn je hoofdtaken: 

 • Je werkt mee in het Roosterdienstteam.
 • Je brengt de taken en processen van de roosterdienst in kaart.
 • Je ontwikkelt een nieuw proces. 
 • Je schrijft medewerkers die een rol spelen in het roosteren (de Roosterdienst, de Regio Ondersteuners en Vestigingsmanagers) nieuwe taken toe.
 • Je neemt daarin mee dat KidsVision leidend wordt voor het roosteren.
 • Je maakt nieuw beleid passend bij de nieuwe processen.
 • Je zorgt voor een goede implementatie van de nieuwe processen.
 • Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie (en deels de uitvoering) van recruitment van Pedagogisch Medewerkers binnen SkippyPepijn.

Wat bieden wij jou? 

 • Het kunnen bijdragen aan het verbeteren van de organisatie van SkippyPepijn en daarmee het beter kunnen werken van veel medewerkers in de organisatie. 
 • Een interim positie voor een tijdelijke periode van naar verwachting 8 maanden. 
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst met voorwaarden volgens de CAO Kinderopvang of een freelance overeenkomst. 
 • Het kunnen samenwerken in een enthousiast, warm en mensgericht team, met korte lijnen en open communicatie.

Organisatie 

SkippyPepijn is een betrouwbare kinderopvangpartner in de gemeente Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw. Met ruim twintig locaties, waarvan veertien binnen integrale Kindcentra, en 260 medewerkers is SkippyPepijn een gezonde en stabiele organisatie. Dat is fijn, maar stilstaan past niet bij de organisatie. SkippyPepijn barst van de ambities en zoekt mensen die staan te trappelen om die ambities waar te maken.  
 
‘SkippyPepijn is een organisatie waar kinderen genieten, ouders voor omrijden en medewerkers voor in de rij staan.’ Om die ambitie waar te maken zijn professionele, betrokken medewerkers nodig. En die heeft SkippyPepijn. De medewerkers leveren een actieve bijdrage aan alles waar SkippyPepijn voor staat. Dat doen ze door mee te werken aan het vormgeven en realiseren van de ambities vanuit de pedagogische visie met uitwerking ervan in de dagelijkse praktijk.  

Wat breng je mee?

Je hebt minimaal een HBO diploma en kennis van de kinderopvang. Idealiter heb je eerder functie gehad op een afdeling personeelsplanning of een roosterdienst. Het kunnen werken met KidsVision en/of KidsKonnect is voor ons een pre. 

Je bent een doortastend persoon die makkelijk schakelt tussen verschillende afdelingen. Jij bent coördinator en eigenaar van dit project en neemt de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Je vindt het leuk om ingewikkelde vraagstukken op te lossen en zoekt op een creatieve manier naar oplossingen. Door je open houding lukt het je om mensen mee te krijgen in je plannen en neem je weerstand weg. Je houdt het tempo erin en ziet de urgentie van het vraagstuk. 

Belangstelling?   

Herken je jezelf in bovenstaande en heb je nu al zin om bij ons te starten? Stuur jouw motivatiebrief met CV zo spoedig naar Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang via het e-mailadres: sollicitatie@vanheklelieveld.nl  Jouw sollicitatie wordt bij binnenkomst direct in behandeling genomen en voorselectiegesprekken worden doorlopend ingepland. 

Wil je graag eerst meer weten over de vacature of de organisatie? Stuur dan een e-mail met jouw vragen aan Margit de Lange via het e-mail adres sollicitatie@vanheklelieveld.nlof stuur een Whatsapp bericht: 06-174 331 33. Zij belt jou dan op een passend moment terug.    

Wij maken graag met je kennis en kijken daarom uit naar je reactie. 

Onze website: https://www.skippypepijn.nl

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs