Manager Kinderopvang (20 uren per week verdeeld over minimaal drie dagen, 6-7 maanden)

Voor één van onze opdrachtgevers in de kinderopvangsector hebben we de volgende interessante tijdelijke hoger management positie open gesteld: 

De organisatie biedt op professionele wijze kinderopvang in de leeftijdsgroep van 0-13 jaar. De organisatie heeft vijf kinderdagverblijven, acht peuteropvanglocaties, een TSO locatie en dertien buitenschoolse opvanglocaties. Binnen enkele maanden zullen twee nieuwe locaties worden geopend. De locaties zijn gevestigd in twee gemeenten, net boven Haarlem en Amsterdam.
Bij de organisatie is kwaliteit een eerste belangrijke drijfveer. Als het gaat om de kinderopvang dienstverlening, maar ook om het zijn van een fijne werkgever, een professionele samenwerkingspartner en om de optimale bedrijfsvoering. 
Samen met ruim 200 medewerkers vormt onze opdrachtgever een vertrouwde plek waar ouders hun kinderen met een gerust gevoel brengen en waar met elkaar met passie en veel plezier gewerkt wordt. Betrokkenheid, loyaliteit en hard werken gaan hand in hand met aandacht voor de medewerkers, werkplezier, ruimte voor een gezonde werk-privé balans en talentontwikkeling. 
Binnen de organisatie staan de zorg en ontwikkeling voor de kinderen steeds centraal. Met elkaar creëren de teams een prettige locatie met een gezellige sfeer. De organisatie staat voor jarenlange ervaring, kwaliteit van personeel en locaties en een goede prijs-kwaliteit verhouding. 
Op het centrale kantoor zijn verschillende backoffice disciplines zoals HR, Finance, Kwaliteit en Secretariaat.   

In verband met een aankomende zwangerschapsverlofperiode is bij onze opdrachtgever per half december 2020 een tijdelijke vacature ontstaan voor een:  

MANAGER KINDEROPVANG
(20 uren per week verdeeld over minimaal drie dagen, 6-7 maanden)


Wat wordt jouw functie?

In deze functie maak je deel uit van het MT en rapporteer je aan de Directeur Kinderopvang. Je geeft situationeel en coachend leiding aan zes locatie leidinggevenden en indirect aan circa 180 pedagogisch medewerkers. Je werkt mee in de bewegende omgeving van de kinderopvangsector aan de bijstelling van het organisatiebrede strategisch beleid. Daarvoor volg je de interne en externe ontwikkelingen en kansen. Je vertaalt met de locatie leidinggevenden de strategie van de organisatie naar het primaire proces en geeft overstijgend leiding aan de implementatie en borging ervan. Je zorgt ervoor dat de kwaliteit-, veiligheid-, personeel- en bedrijfsmatige doelstellingen op de locaties steeds worden behaald. Daarvoor werk je eveneens nauw samen met de medewerkers van het centrale kantoor. Je zorgt voor een fijn en enthousiasmerend werkklimaat waarin leidinggevenden en medewerkers zich veilig en betrokken voelen, autonomie en eigenaarschap tonen, verbinden, open communiceren en verder kunnen ontwikkelen. Je verbindt, coacht, faciliteert en krijgt anderen in beweging. 
Je werkt nauw samen met onderwijs en met andere ontwikkelpartners rondom het jonge kind. Voor ouders ben je het aanspreekpunt voor overstijgende klachten. Je geeft invulling aan de organisatievisie voor wat betreft IKC vorming en -samenwerking. 

Wat vragen wij van jou? 

 • Een afgeronde relevante opleiding op minimaal HBO niveau. 
 • Minimaal HBO+ werk- en denkniveau. 
 • Een sterke visie op leiderschap; leiderschap- en managementvaardigheden.  
 • Ervaring met het aansturen van grote organisatie units (minimaal 100 medewerkers). 
 • Ervaring met het coachend leidinggeven aan midden managers. 
 • Vaardig in het in beweging krijgen van anderen.  
 • Visie, helicopterview en analytische vaardigheden.  
 • Daadkracht en maatschappelijk ondernemerschap. 
 • Sociale en communicatieve vaardigheden. 
 • Kwaliteitsgerichtheid. 
 • Flexibiliteit, humor en inlevingsvermogen. 

Wat biedt de organisatie jou? 

 • De mogelijkheid om deze tijdelijke vacature in te vullen op basis van een arbeidsovereenkomst of op basis van een freelance overeenkomst. 
 • Een boeiende omgeving waarin hard en betrokken wordt gewerkt en waarin je kunt bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de organisatie. 
 • Een cultuur waarin invulling wordt gegeven aan ‘maatschappelijk ondernemerschap’. 
 • Een fijne werksfeer met veel aandacht voor de medewerkers en waar respect, passie, humor en werkplezier belangrijk worden gevonden.  
 • Veel ruimte en aandacht voor talentontwikkeling. 

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Jouw motivatiebrief met CV ontvangen wij dan graag zo spoedig mogelijk. 
Je kunt deze sturen ter attentie van: Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang, Margit de Lange o.v.v. ‘MK02’ via het e-mailadres sollicitatie@vanheklelieveld.nl. Sollicitaties worden bij binnenkomst direct in behandeling genomen. 

Na een voorselectiegesprek (persoonlijk of via een videovergadering) met Margit de Lange zal een selectie worden gemaakt van kandidaten die worden uitgenodigd voor een persoonlijk selectiegesprek bij de opdrachtgever. Je zal dan een gesprek hebben met de Bestuurder en met de Directeur Kinderopvang. 

Informatie

Voor eventuele vragen over de inhoud van de functie kun je een e-mail sturen met jouw vragen en contactgegevens aan Margit de Lange, Van Hek & Lelieveld  via het e-mailadres sollicitatie@vanheklelieveld.nl. Zij zal op een passend moment contact met jou opnemen. 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs