Interim Teamleider bij SPL in Noordwijk (16 uur)

 

Stichting Peuterspeelzaal Leiden (SPL) biedt met een team van 120 betrokken en enthousiaste medewerkers peuteropvang en buitenschoolse opvang voor kinderen van 2-13 jaar. SPL heeft 27 peuteropvang locaties en twee BSO locaties in Leiden, Lisse en Noordwijk. SPL werkt samen met partners rondom de opvoeding en ontwikkeling van het jonge kind. 

SPL heeft per direct de vacature van: 

Interim Teamleider

16 uur

Voor de locaties in Noordwijk (twee peuteropvang locaties en twee BSO-locaties). De Interim Teamleider geeft leiding aan in totaal 10 medewerkers.

Wat ga je doen?

Op de locaties in Noordwijk zorg je ervoor dat het (pedagogisch) beleid wordt uitgevoerd zodat aan alle kwaliteitseisen wordt voldaan. Je schakelt makkelijk tussen het realiseren van de werkplannen en het begeleiden van jouw teams. Je stuurt de teams op een positieve manier aan, waarbij jij zelf een voorbeeld positie vervuld. Met jouw ervaring en enthousiasme begeleid je de individuele medewerkers bij hun dagelijkse werkzaamheden en in hun ontwikkeling. 
Jouw aanpak is gericht op samenwerking zowel in de teams als met de externe partners in de wijk(en) waar je verantwoordelijk voor bent. Je bent dus een echte verbinder en je weet de juiste prioriteiten te stellen. Ervaring in de kinderopvang en VVE is een pluspunt, maar ruime ervaring als leidinggevende is een must. Vooral belangrijk is dat je deze functie op korte termijn met energie en enthousiasme gaat invullen en je de eigenheden van de sector heel snel eigen kunt maken als je deze ervaring nog niet meebrengt. 

Je bent verantwoordelijk voor het werven van medewerkers en ouders, onderhoudt contacten met ouders en partners zoals de GGD en de gemeente en bouwt deze contacten verder uit. Je bent verantwoordelijk voor bezetting van kinderen en personeel, waarbij je wordt ondersteund vanuit het servicebureau in de kind- en personeelsplanning en de facturatie. Je zorgt voor een effectieve werkverdeling en borgt de pedagogische kwaliteit. Je signaleert en geeft vorm aan verbetertrajecten. 


Wat breng je mee? 

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Ervaring als interim manager in het maatschappelijk domein. 
 • Je hebt bij voorkeur enkele jaren ervaring als teamleider in de kinderopvang, je werkt graag zelfstandig en je bent pedagogisch inhoudelijk sterk.
 • Je hebt een coachende leiderschapsstijl waarmee je medewerkers in hun kracht zet.  
 • Door jouw sociale vaardigheden weet je medewerkers te stimuleren en te motiveren.
 • Je bent communicatief zeer vaardig en je kan goed met zowel ouders als medewerkers verbinden.
 • Je hebt financieel inzicht voor het werken met begrotingen, budgetten en kengetallen.
 • Je hebt organisatievermogen voor het coördineren en realiseren van de werkzaamheden.
 • Je wordt gekenmerkt als proactief, oplossingsgericht en ondernemend in het signaleren en bespreken van ontwikkelingen.

Wat bieden wij jou?

 • Een zelfstandige en afwisselende baan waarbij je veel ruimte krijgt voor eigen initiatief
 • Een dynamische functie waarin je leiding gaat gegeven aan een gemotiveerd team. 
 • Bij SPL zijn de lijnen kort, waardoor je snel kunt schakelen.
 • Een freelance overeenkomst of een overeenkomst voor bepaalde tijd. 
 • De werkdagen zijn te verdelen over 2 werkdagen, waarbij de dinsdag vast staat.
   

Solliciteren

Ben je enthousiast om in deze interim functie aan te slag te gaan en ben je snel beschikbaar? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV zo spoedig mogelijk aan Ayla Ceylan, HR Adviseur via het e-mail adres: solliciteren@splopvang.nl o.v.v. ‘Interim Teamleider’. 

Voor meer informatie over deze vacature kan contact worden opgenomen met Ayla Ceylan, HR Adviseur, op telefoonnummer 06-51911016.

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs