Interim HR adviseur bij SkippyPepijn in Pijnacker (24 uur)

SkippyPepijn is een betrouwbare kinderopvangpartner in de gemeenten Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw. Met ruim twintig locaties, waarvan veertien binnen (deels nog in ontwikkeling) integrale kindcentra, en 260 medewerkers is SkippyPepijn een gezonde en stabiele organisatie. Dat is fijn, maar stilstaan past niet bij de organisatie. SkippyPepijn barst van de ambities en zoekt nieuwe mensen die staan te trappelen om die ambities samen waar te maken. 

De komende jaren gaat SkippyPepijn flink groeien, vooral door de ingezette vorming van integrale kindcentra. De samenwerking met onderwijs is altijd al sterk geweest, maar zal de komende jaren nog intensiever worden. Ook op pedagogisch vlak is SkippyPepijn volop in ontwikkeling. Kernwoorden in de pedagogische visie zijn innovatief, talentontwikkeling en groen. Die kernwoorden zie je overal in terug: in activiteiten, gebruikte materialen en de nieuwe huisstijl die op dit moment wordt uitgerold. 

SkippyPepijn is een organisatie waar kinderen genieten, ouders voor omrijden en medewerkers voor in de rij staan. Om die ambitie waar te maken zijn professionele, betrokken medewerkers nodig.       En die heeft SkippyPepijn. De medewerkers leveren een actieve bijdrage aan alles waar SkippyPepijn voor staat. Dat doen ze door mee te werken aan het vormgeven en realiseren van de ambities vanuit de pedagogische visie met uitwerking ervan in de dagelijkse praktijk.
 
Bij SkippyPepijn is vanwege het vertrek van een huidige collega de vacature ontstaan van 

Interim HR Adviseur

24 uur per week, 3 of 4 dagen, per direct, de periode nader te bepalen (minimaal 5 maanden) 


Wat ga je doen?

De HR adviseur voert de operationele en/of tactische HR werkzaamheden uit behorende bij de volgende thema’s:

 • Verzuim. Je helpt mee aan het beperken van verzuim. Met jouw kennis en kunde zorg je voor de coördinatie, advies en de begeleiding van de leidinggevende in hun casemanager rol. 
 • Werving & Selectie. Hierin heb je een coördinerende, stimulerende, signalerende en bewakende rol. Je zorgt voor een slagvaardig doorloop van het proces W&S en juiste afwikkelingen.    
 • Opleidingen. Je zorgt (samen met de Praktijkopleider) voor de coördinatie en organisatie (o.a. BBL en verplichte scholing).
 • Dossiers. Je adviseert leidinggevenden over individuele personeelscases i.s.m. de Senior HR (beleids)adviseur. 
 • HR kennis. Je bent vraagbaak voor je collega’s en adviseert aan leidinggevenden en medewerkers m.b.t. cao, beleid etc. in samenwerking met de Senior HR (beleids)adviseur).
 • HR beleid. Je hebt een ondersteunende rol in opstellen en bijstellen hiervan.
 • HR vacature. Je adviseert over de invulling van de HR vacature die beschikbaar is gekomen. Als een van de resultaten van deze opdracht zal je komen tot een vacaturebeschrijving voor een nieuwe HR collega. 

Plaats in de organisatie

De interim HR Adviseur is werkzaam op de afdeling HR. Er wordt samengewerkt met de afdelingen: 

 • Senior HR (beleids)adviseur (operationele aansturing afdelingen HR, PSA en  Opleidingen).
 • Personeels-en salarisadministratie (PSA) voor de administratieve werkzaamheden behorende bij de genoemde werkgebieden.
 • Verzuimadministratie (onderdeel van PSA),
 • Opleidingen.
 • Cursusadministratie. 

Wat bieden wij jou?

 • Het kunnen bijdragen aan het verbeteren van de organisatie van SkippyPepijn en daarmee het beter kunnen werken van veel medewerkers in de organisatie. 
 • Een interim positie voor een tijdelijke periode van naar verwachting minimaal 5 maanden. 
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst met voorwaarden volgens de CAO Kinderopvang (op basis van schaal 9) of een freelance overeenkomst. 
 • Het kunnen samenwerken in een enthousiast, warm en mensgericht team, met korte lijnen en open communicatie. 

Wat breng je mee?

Je hebt minimaal een HBO diploma en kennis van de kinderopvang is een pre maar geen vereiste. Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als HR adviseur, bij voorkeur wel in een organisatie in het sociale domein. Je hebt ervaring als interim HR adviseur. Je hebt goede kennis van arbeidsrecht, een helicopterview en analyserend vermogen, een sterke visie op verzuim. Je bent communicatief vaardig en beleid schrijven gaat je goed af.   

Je bent een integer, verbindend en doortastend persoon die makkelijk schakelt tussen verschillende afdelingen en open is in communicatie. Door je open houding lukt het je om mensen mee te krijgen in je plannen en adviezen en neem je weerstand weg. Je bent sociaal vaardig en vindt net als wij humor in je werk heel belangrijk! 

Je bent 24 uur per week beschikbaar en in ieder geval op donderdag en vrijdag. De uren kunnen worden verdeeld over 3 tot 4 dagen. 

Belangstelling?

Herken je jezelf in bovenstaande en heb je nu al zin om bij ons te starten? Stuur jouw motivatiebrief met CV zo spoedig naar Margit de Lange, senior HR adviseur van Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang via het e-mailadres: sollicitatie@vanheklelieveld.nl. Jouw sollicitatie wordt bij binnenkomst direct in behandeling genomen en voorselectiegesprekken worden doorlopend ingepland. 

Wil je graag eerst meer weten over de vacature of de organisatie? Stuur dan een e-mail met jouw vragen aan Margit de Lange via het e-mail adres sollicitatie@vanheklelieveld.nl of stuur een Whatsapp bericht: 06-174 331 33. Zij belt jou dan op een passend moment terug.    

Wij maken graag met je kennis en kijken daarom uit naar je reactie. 

Onze website: https://www.skippypepijn.nl/

 

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs