Directeur Kinderopvang bij Welschap Kinderopvang in Heemskerk en Beverwijk (24 - 28 uur)

Welschap Kinderopvang biedt op professionele wijze kinderopvang in de leeftijdsgroep van 0-13 jaar. Op dit moment werken er ruim 200 medewerkers verdeeld over onze locaties in de opvangsoorten Kinderdagverblijf, Peuteropvang, Pauzevervanging en Voorschoolse- en Naschoolse opvang. De directe aansturing wordt gedaan door 6 leidinggevenden. Deze rapporteren aan de Manager Kinderopvang. Welschap Kinderopvang is lokaal/regionaal georiënteerd, staat dichtbij onze samenwerkingspartners in de IJmond om samen nog meer voor kinderen te bereiken. 

Bij Welschap Kinderopvang is kwaliteit een eerste belangrijke drijfveer. Als het gaat om de kinderopvang dienstverlening, maar ook om het zijn van een fijne werkgever, een professionele samenwerkingspartner en om de optimale bedrijfsvoering. 
Samen met alle medewerkers vormt Welschap Kinderopvang een vertrouwde plek waar ouders hun kinderen met een gerust gevoel brengen en waar met elkaar met passie en veel plezier gewerkt wordt. Betrokkenheid, loyaliteit en hard werken gaan hand in hand met aandacht voor de medewerkers, werkplezier, ruimte voor een gezonde werk-prive balans en talentontwikkeling. 
Binnen de organisatie staan de zorg voor en ontwikkeling van de kinderen steeds centraal. Met elkaar creëren de teams een prettige locatie met een gezellige sfeer. Welschap Kinderopvang staat voor jarenlange ervaring, kwaliteit van personeel en locaties en een goede prijs-kwaliteit verhouding. 

WelschapSocius draagt één vise uit voor alle werkmaatschappijen uit: haal het beste uit jezelf. WelschapSociusbestaat uit een werkmaatschappij voor Kinderopvang en drie werkmaatschappijen voor Sociaal Werk. Op het Servicebureau worden verschillende backoffice disciplines zoals , Finance, Kwaliteit en Secretariaat met elkaar gedeeld.   

Wegens het vertrek van de huidige directeur zijn wij op zoek naar een:

 

DIRECTEUR KINDEROPVANG

(24-28 uren per week)

De functie

Als Directeur Kinderopvang geef je leiding aan de organisatie voor Kinderopvang en rapporteer je aan de Bestuurder van WelschapSocius. Je neemt  de organisatie voor Kinderopvang mee in de missie en visie van Welschap. Je sluit aan en bouwt voort op het goede werk dat de afgelopen jaren is verricht. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de strategische- en financiele beleidsplannen voor de organisatie voor Kinderopvang vanuit de missie, visie en meerjarenstrategie van WelschapSocius en voor het bewaken hiervan. Hierbij ben je scherp op wettelijke kaders en wetswijzingen. Deze neem je mee in de beleidsstukken. Je zorgt ervoor dat de speerpunten uit het strategische meerjarenplan vertaald worden naar haalbare jaarplannen en doelen voor alle werkprocessen binnen de organisatie voor Kinderopvang en vanuit een helicopterview houd je zicht op de voortgang van de werkzaamheden. Een belangrijk speerpunt is de relatie met de samenwerkingspartners, zoals schoolbesturen en de verdere ontwikkeling naar IKC vorming. 
Een belangrijke rol als Directeur is het contact onderhouden met de lokale politiek, het zien van kansen en het overtuigen van de mogelijkheden die Welschap biedt. Vervolgens het organiseren van de subsidie aanvragen richting de gemeente. Kansen die je ziet benut je. Met alle informatie die je hebt, werk je aan innovatie en samen met je team zet je ideeen om in nieuwe diensten.  
Je zit het (Strategische) Management Team Kinderopvang voor. Je geeft direct leiding aan de Manager Kinderopvang en de Manager Klantenservice. Met hen werk je intensief samen. Jullie zorgen ervoor dat de positie van Welschap Kinderopvang geborgd blijft en als een geoliede machine blijft draaien, waarbij er snel gereageerd kan worden op veranderingen in de markt en de regio. Tevens geef je direct leiding aan de Pedagogisch Coaches en de Praktijkopleiders en indirect aan de gehele organisatie voor kinderopvang. Het Servicebureau dat zowel de organisatie Kinderopvang als Sociaal Werk ondersteunt, wordt aangestuurd door de Bestuurder van WelschapSocius. 
Een fijn werkklimaat vind je belangrijk en dit draag je uit. Een klimaat waarin leidinggevenden en medewerkers zich veilig en betrokken voelen, autonomie en eigenaarschap tonen, verbinden, open communiceren en verder kunnen ontwikkelen. Je verbindt, coacht en krijgt anderen in beweging.

Wat vragen wij van jou? 

 • Een afgeronde HBO+/academisch opleiding in een (ped)agogische richting. Aangevuld met managementtrainingen.  
 • 5-7 jaar ervaring als hoger manager in een stevige (MT) managementpositie (Bijv. als Directeur in de Kinderopvang als Regio Manager in de Kinderopvang in een grote organisatie).
 • Externe oriëntatie, analytisch vermogen en een sterke visie op de kinderopvang van vandaag en morgen. 
 • Een sterke visie op leiderschap. 
 • Bekend met de lokale politiek m.b.t. subsidieverstrekking.
 • Pedagogische kennis en ervaring in de kinderopvang zijn prettig maar niet noodzakelijk. 
 • Kennis van kinderopvang wet- en regelgeving is een pre.
 • Een ondernemende instelling.
 • Een goed organiserend vermogen, je zet mensen en middelen zo in dat doelen effectief worden bereikt. 
 • Een zakelijke houding met inlevingsvermogen en oog voor de mens. 
 • Sterke communicatieve en diplomatieke/strategische vaardigheden. 
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid, bent besluitvaardig, daadkrachtig en reflectief op jouw eigen handelen. Maar tegelijkertijd ben je een samenwerker voor wie het einddoel belangrijker is dan posities.
 • Je bent organisatiebewust en houdt bij acties rekening met de gevolgen voor de eigen organisatie, de organisatie van de samenwerkingspartner(s) én de klant.

Wat biedt Welschap Kinderopvang jou? 

 • Een uitdagende werkomgeving waarin je bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van de organisatie. 
 • Fijne collega’s, ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling en veel flexibiliteit.
 • Een cultuur waarin invulling wordt gegeven aan ‘maatschappelijk ondernemerschap’. 
 • Veel ruimte en aandacht voor talentontwikkeling. 
 • Arbeidsvoorwaarden en inschaling (schaal 13) conform de CAO kinderopvang.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling.

Solliciteren

Jouw sollicitatie ontvangen wij graag z.s.m. Je kunt deze sturen ter attentie van: Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang, Margit de Lange o.v.v. ‘WSDK04’ via het e-mailadres  sollicitatie@vanheklelieveld.nl

Na een voorselectiegesprek (online) met Margit de Lange zal een selectie worden gemaakt van kandidaten die worden uitgenodigd voor een persoonlijk selectiegesprek bij Welschap Kinderopvang. 

Informatie

Voor eventuele vragen over de inhoud van de functie kun je een e-mail sturen met jouw vragen en contactgegevens aan Margit de Lange, Van Hek & Lelieveld via het e-mailadres sollicitatie@vanheklelieveld.nl. Zij zal op een passend moment contact met jou opnemen. 

Websites

www.welschapkinderopvang.nl

www.welschapwelzijn.nl

www.welschapsocius.nl

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs