Beleidsadviseur Pedagogiek bij Vlietkinderen in de regio Haaglanden 28-32 uur


Bij Vlietkinderen mag iedereen meedoen! Als maatschappelijke kinderopvangorganisatie in de regio Haaglanden bieden wij als team van ongeveer 350 medewerkers kinderen van 0-12 jaar een rijke ontwikkelomgeving waarin we ze uitdagen om zichzelf èn de wereld te ontdekken. Dit doen we samen met onze partners uit het onderwijs en jeugdzorg, want samenwerking is voor ons de weg. Wij zijn een ontwikkelingsgerichte, professionele organisatie en volop in beweging. 

Binnen ons team van Pedagogiek, onderdeel van de afdeling HR & Pedagogiek, staat de ontwikkeling van kinderen en medewerkers centraal. Wat hebben kinderen van ons en onze professionals nodig en binnen welk klimaat spelen en ontwikkelen zij optimaal? Onze nieuwe pedagogische visie en ons nieuwe pedagogisch beleid zijn hierbij leidend. Ons doel voor de komende jaren is om het nieuwe pedagogisch beleid springlevend op de werkvloer te maken. Heb je daar graag een rol in? Ga je dan met ons mee?

Wat ga je doen? 

De Beleidsadviseur Pedagogiek:

 • Volgt de vakinhoudelijke en maatschappelijke ontwikkelingen op gebied van Pedagogiek, Kinderopvang en de doorgaande lijn van 0-12 jaar, analyseert en maakt een vertaling naar onze organisatie. 
 • Ontwikkelt naar aanleiding daarvan, samen met een tweede Beleidsadviseur Pedagogiek, het algemene Pedagogisch beleid/Pedagogische speerpunten. De Beleidsadviseur brengt de Magic en de Logic bij elkaar. Ons uitgangspunt hierbij is dat we de Pedagogiek gezamenlijk dragen; de aanpak is proces- en ontwikkelingsgericht. 
 • Adviseert het management op beleidsniveau bij de Pedagogische ontwikkeling en het aanbod (dagprogramma) van en voor kinderen in de doorgaande lijn, het Pedagogisch handelen, de inrichting van de locatie en de materialen.
 • Heeft een verdere actieve rol bij de implementatie en borging van het Pedagogisch beleid/Pedagogische speerpunten.  
 • Ontwikkelt een plan om de kwaliteit van het aanbod Voorschoolse Educatie (VE) te verhogen, stelt een nieuw VE-beleid op en adviseert het management bij de uitvoering van dit plan. Zorgt voor borging van dit nieuwe beleid.
 • Ontwikkelt een visie op het gebruik van een instrument voor kwaliteitsmeting, bewustwording, gerichte ontwikkeling en evaluatie.
 • Neemt deel aan externe werkgroepen (bij de gemeente) en is verantwoordelijk voor, bij het aandachtsgebied passende, subsidietrajecten. 
 • Is aandachtsfunctionaris van de ‘Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld’ en adviseert over vraagstukken.

Wat hebben wij jou te bieden? 

Je komt te werken in een (best) jong team, waar humor en het ‘wij-gevoel’ belangrijk zijn. Onze organisatie en de branche zijn volop in beweging en bieden mooie toekomstperspectieven, zowel inhoudelijk als in persoonlijke groei. Je vindt bij Vlietkinderen een inspirerende werkomgeving en uitgebreide ontwikkelkansen. Heb jij ambities om je verder te ontwikkelen dan komen wij heel graag met je in gesprek over de mogelijkheden. 

Daarnaast bieden we je ook: 

 • Een verantwoordelijke, zelfstandige rol in een financieel gezonde en dynamische organisatie.
 • Een fijne plek binnen de afdeling HR & Pedagogiek. In het team Pedagogiek werk je samen met een collega Beleidsadviseur Pedagogiek en vijf Pedagogisch Coaches. 
 • Een functie ingedeeld in schaal 10 van de CAO Kinderopvang.
 • Een hybride mogelijkheid voor jouw werk. Dat bekent dat we thuiswerken en werken op kantoor/ locaties afwisselen afhankelijk van de aard van het werk.
 • Deelname aan het leiderschapsprogramma ‘Ruimte voor groei’.

De gewenste kandidaat? 

Jouw hart gaat kloppen van (de reguliere) Pedagogiek en VE, je gelooft dat de kinderopvang een belangrijke toegevoegde waarde biedt aan de ontwikkeling van jonge kinderen. Je bent maatschappelijk betrokken en weet wat er speelt in het domein 0-12 jaar.  
Je bent vrolijk en inspirerend, makkelijk benaderbaar, hebt gevoel voor humor en je beschikt natuurlijk over uitstekende adviesvaardigheden. Je analytisch vermogen combineer je met een proactieve, doortastende houding. Je bent gericht op samenwerken en zorgt voor inhoudelijke verbinding.

Wat vragen wij? 

 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding op het gebied Pedagogiek/ jonge kind. De studie Gezinspedagogiek is voor ons een mooie toevoeging en pre (maar geen harde eis).  
 • Minimaal 5 jaar ervaring als Pedagogisch Beleidsadviseur. Heb je deze ervaring opgedaan in een andere sector rondom kindontwikkeling, bijvoorbeeld in Onderwijs of Zorg, dan vinden we het belangrijk dat je nu bewust kiest om te werken met reguliere Pedagogiek 0-12 jaar en VE. 
 • Goede digitale vaardigheden (een must).
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden.

Interesse?

We komen graag met jou in contact en vertellen je graag meer. Stuur jouw motivatiebrief met CV zo spoedig mogelijk ter attentie van Margit de Lange, Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang (o.v.v. VKBAP07) via het emailadres: sollicitatie@vanheklelieveld.nl. Sollicitaties worden bij binnenkomst direct in behandeling genomen en voorselectiegesprekken direct ingepland.  

Indien je vragen hebt over de vacature dan kun je contact opnemen met Margit de Lange, zij vertelt je graag meer. Je kunt het beste een app sturen via het telefoonnummer 06-174 331 33 of een e-mail sturen via sollicitatie@vanheklelieveld.nl. Margit zal dan op een passend moment contact met je zoeken. 


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs
Solliciteer